Следвайте ни

Рекорд: 20 милиона в Турция изтеглиха родна мобилна игра

viber icon

Мобилна игра, разработена от трима турски програмисти, е изтеглена от 20 милиона потребители за два месеца.

Програмистите се събраха в черноморската турска провинция Самсун и основаха компанията "Леблеби Геймс" миналата година.

Те разработиха състезателната игра за мобилни автомобили Gear Race 3D, която привлече голямо внимание както в Турция, така и в други страни.

Играта претендира за 1-во място в състезателна категория в 164 държави, казват разработчиците ѝ. И вече е на първо място в американските класации.

Мобилната видео игра със своята автомобилна състезателна концепция, техника и дизайн, спечели значителна популярност и успя да бъде в топ 3 в 170 държави, предимно Америка и Европа.  Играта, която беше изтеглена над 20 милиона пъти в света само 2 месеца след датата на пускането си, надмина 900 хиляди активни потребители на ден.  Най-много изтегляния са от САЩ, Индия, Бразилия, Мексико и Англия. 

„Успяхме да влезем в челото на световните класации за кратко време“, каза Ерджан Карабулут, основателят и мениджър на проекти на "Леблеби Геймс", пред Анадолската агенция. 

Подчертавайки, че те могат да произвеждат игри, ориентирани към играчите и ориентирани към потребителя, благодарение на извличането на данни, Карабулут каза: "Ние анализираме ситуацията и поведението на играчите и им предлагаме по-добро съдържание."

„Насладихме се на този процес, особено като участвахме активно в конференции, панели и игрови събития в чужбина и имахме възможността да следим отблизо новостите“, каза той и добави, че до момента са разработили общо 12 игри.

Подчертавайки, че индустрията за мобилни игри е много конкурентна, той каза, че те продължават развитието на играта и също работят за производството на нови игри, каза той.

Отбелязвайки, че световната игрална индустрия вече е пазар от 136 млрд. долара, той каза, че тази индустрия продължава да расте и в Турция.

„Нашата игра ни направи горди, тъй като претендира за първо място в състезателната категория в 164 държави, особено в САЩ, Китай, Великобритания и Франция, които са лидери в областта.“, каза Талха Екрен, който е в екипа.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай