71

Рекорд! 1041 ТИР-а влязоха в България за ден от ГКПП Лесово

Превозът на експортни товари от Турция до европейски страни през покледните месеци нарастна значително. Това създаде голяма натонареност на граничните пунктове Хамзабейли-Лесово и Капъкуле-Капитан Андреево, които свързват Турция и България. Докато през седмицата опашката от камиони преди границата при Хамзабейли достигна до 38 километра, днес падна до 18 километра.

DHA

Губернаторът на Одрин Хюсеин Кюршат Кърбъйък обяви в профила си в социалните медии, че на 13 октомври е поставен абсолютен рекорд по брой преминали ТИР-ове през пунктовете с България. 1041 са обработените товарни камиони на ГКПП Хамзабейли-Лесово, като това е най-високия брой от основаването на пункта през 2006 г. Същия ден през ГКПП Капъкуле-Капитан Андреево са обработени 1307 тира.

 

Кърбийък благодари на персонала на граничния пункт и на българските гранични власти за тяхното сътрудничество.

DHA

"Бих искал да благодаря на нашето Министерство на търговията и посолството в София за тяхното решително проследяване и съдействие, на нашия персонал, който всеотдайно работи на нашите гранични пунктове, и на българските гранични власти за тяхното сътрудничество в този процес."

DHA

Хамзабейли е село в околия Лалапаша във окръг Едирне, Турция. Това е най-новия от трите контролно-пропускателни пункта между Турция и България.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?