Следвайте ни

Разузнавачи на САЩ: Русия е помагала на Тръмп

viber icon

Русия се е опитала да манипулира миналогодишните президентски избори в САЩ в полза на Доналд Тръмп и това е ставало със знанието и може би под прякото ръководство на президента Владимир Путин.

Това са изводи в доклад, публикуван от канцеларията на директора на националното разузнаване на САЩ, цитиран от агенция Ройтерс.

Кампанията за манипулиране на американските избиратели се е изразявала в разпространение на твърдения срещу демократите, кандидата им Джо Байдън и сина му Хънтър. Руски агенти са се опитали да изострят още повече разделението сред американците по въпроса за расовата дискриминация.

"След преглед на тези констатации и на доклада ... министърът на финансите, в сътрудничество с държавния секретар, главния прокурор и вътрешния министър, ще наложат санкции заради това, което се определя като чужда намеса в изборите в САЩ", се казва в доклада на американското разузнаване.

В изявление на руското посолство във Вашингтон се посочва, че твърденията в доклада на американското разузнаване за руска намеса в изборите в Съединените щати не са потвърдени от каквито и да било факти, а Вашингтон се опитва да поддържа негативния облик на Русия.

В доклада се посочва още, че Китай се е въздържал от подобни действия, тъй като е сметнал, че рискът е по-голям от евентуалните облаги.

Но Иран е развил "многопосочна кампания" с цел да подкопае доверието в Тръмп, твърдят авторите на доклада.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Помнещ

Помнещ

17.03.2021 | 09:07

Открихте топлата вода! То е ясно на всички това! Тръмп е на каишка при Вовкина...С какво го е хванал и го държи за т0***те е друга тема...Чекистите са всепризнати майстори на компроматите.

Отговори
2 1
Иван

Иван

17.03.2021 | 17:09

На кои всички, на пубертетите ли? Дето вярват на всяка дума, чута от телевизията.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?