Следвайте ни

Разследват наш фармацевт за далавери с лекарства в Германия

viber icon

54-годишен български фармацевт стои в основата на престъпна банда, мамила германските здравни каси от години. Той е бил арестуван в Берлин. С фалшиви рецепти българинът и съучастниците му са припечелили милиони.

В продължение на месеци германските власти са разследвали предполагаема престъпна група, включваща 11 души на възраст между 31 и 64 години, петима от които са фармацевти. Предполага се, че те са ощетили германските здравни каси с милиони евро - посредством фалшифицирани рецепти за скъпи лекарства. Става дума за рецепти със средна стойност от 15 000 евро, се казва в съвместно прессъобщение на берлинската полиция и прокуратурата в Берлин. 

Схемата е била следната: фалшифицирани рецепти за уж продадени скъпи лекарства са били представяни от аптекари пред здравните каси в Германия, които са им изплащали съответните суми. Според досегашните разкрития, общият размер на измамите е около 3,1 милиона евро. Предполага се обаче, че щетите може и да са много по-големи, защото бандата е действала от близо десет години на територията на Германия.

Предполага се, че в основата на цялата престъпна схема са 54-годишен български фармацевт, който вече веднъж е бил съден, и неговата 31-годишна партньорка. И двамата живеят в България. От прессъобщението става ясно, че те са пристигнали в Берлин, за да продължат да извършват измами или да организират такива. 

Двамата са били аресутвани в рамките на специална акция, проведена в Берлин и в Бранденбург. С тях са били арестувани и още двама от съучастниците им.

Източник: dw.com

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?