49

Разширяват Българското неделно училище в Истанбул

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри учебната година

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в град Истанбул. 

Броят на учениците нараства с всяка година, откакто е създадено училището през 2015 г., и предстои разширяването му с нови помещения – стартирало с десетима ученици преди седем години, днес учениците са 62-ма. Повишава се и интересът на техните родители да се запишат на курсове, за да усъвършенстват своя български език.

„Скъпи деца, вие сте наследници на много дълга и славна история на един народ и една държава, които разпространиха духовност и култура по целия свят“, посочи в приветствието си Илияна Йотова. Тя подари на училището български исторически книги.

На учителите вицепрезидентът благодари за усърдието и любовта към децата и към всичко българско. „Вие успявате да привлечете интереса на децата, да посещават редовно училище и в почивния си ден да се учат да пишат красивите кирилски букви и да четат на български език“, изтъкна Йотова.

„България е много по-голяма от своята географска територия. Духовната България трябва да пазим и да развиваме“, призова вицепрезидентът.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?