1553

Разобличиха страшна лъжа за взривяването на "Северен поток"

Ветроходната яхта "Андромеда", която според германското разследване може да е участвала в саботаж срещу "Северните потоци", не разполага със специален механизъм за потапяне под вода на голяма партида експлозиви. Това съобщи германският вестник Bild, цитиран в медиите. Авторът се позовава на предишни публикации в медиите, според които на нападателите ще им трябват 500 кг експлозив, за да взривят тръбите.

"Три експлозии ще изискват най-малко 1500 кг експлозиви. На „Андромеда” няма кран, който да спусне такива обеми под водата", отбелязва вестникът.

Второто несъответствие, според автора, е в логистиката - едва ли е възможно да пренесете толкова експлозив през територията на Полша и Германия и да не бъдете забелязани.

Третият проблем е водолазното оборудване. Експертите се съмняват, че „Андромеда” е подходяща за транспортиране на такова оборудване. Някои експерти в Германия също са изключително скептични относно версията, според която саботажът е извършен с тази лодка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
999

999

11.03.2023 | 23:08

Евроатлантически дебили не разбрахте ли, че не ставате и за дезинформация. Русия знае всичко и си търси своето до край, много ще страдате.

Отговори
6 5
Ку рвите

Ку рвите

11.03.2023 | 21:24

Стана за девици.... Не ЗНАЯТ как сё прави " кавал"! Боклуци !!! Безлични сте Като усмивката на сенатор Джон Макейн ! Американска прьдня !

Отговори
4 5

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?