46

Разкриха причината за адската влакова катастрофа с близо 300 жертви

Огласиха причината за тежката влакова катастрофа с над 270 загинали в Индия. Електронната система за сигнализация е насочила единия пътнически влак по грешна линия. Министърът на железниците каза, че "някаква намеса в сигнализацията" е пуснала експреса от Колката до Ченай по съседен коловоз.

Там бил спрян товарен влак, в който пътническия се ударил с пълна скорост от 130 километра в час. Вагоните се пръснали и препречили пътя на втори експрес - от Бенгалуру до Колката. Властите твърдят, че хората, допуснали грешката вече са определени, но не посочиха имена или длъжности. Броят на жертвите беше ревизиран на 275 загинали и 1175 ранени. В пътническите влакове е имало 2 хиляди души. Близо 800 са хоспитализирани.

"Става дума за автоматиката за насочване. Задействано е електронното блокиращо устройство и това е предизвикало инцидента. Кой и защо го е направил ще се уточни след разследването", заяви Схрашвини Вайшнав, министър на железниците.

"Правителството разглежда инцидента като много сериозен. Дадох разпореждане за щателно разследване. Виновните ще бъдат намерени и ще получат най-стриктно наказание. На никой няма да се размине", посочи Нарендра Моди, премиер на Индия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?