Следвайте ни

Разкриха кражба за 645 милиона долара

viber icon

Откраднат свитък с поезия, написана от Мао Цзедун и оценен на стотици милиони долари, е възстановен, съобщи полицията в Хонконг в сряда, но не преди да е бил разрязан наполовина.
 
Полицаи казаха, че някой, който е боравил с откраднатия артефакт, го е разполовил, след като го е преценил като "твърде труден за показване".


 
Калиграфският свитък - на стойност около 300 милиона щатски долара - беше най-ценният предмет, отмъкнат при нагъл обир миналия месец, извършен в хонконгския апартамент на китайския колекционер Фу Чунсяо.
 
Бандата от трима избягала с купчина съкровища на стойност, според Фу, на около 5 милиарда хонконгски долара (645 милиона щатски долара), които включват антични печати и революционни предмети от континентален Китай, което се смята за най-големия – като стойност на задигнатото – грабеж в града.
 
В сряда полицията съобщи, че е възстановила свитъка на комунистическия лидер Мао и две бронзови монети. Но свитъкът беше претърпял опустошителни щети.
 
"Някой е приел, че (свитъкът) е твърде труден за показване, защото е твърде дълъг, така че е разрязан наполовина", каза полицейският началник Тони Хо пред репортери.
 
Полицията съобщи, че един човек е арестуван по подозрение за обработка на откраднати стоки, друг за кражба с взлом и трети за подпомагане на престъпление.
 
 Полицията вярва, че е идентифицирала останалите двама крадци, които в момента са на свобода.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?