49

Разкриха как е заложена бомбата в колата на Дария Дугина

Неизвестни лица са заложили взривното устройство в автомобила, в който беше убита журналистката и политически анализатор Дария Дугина на фестивала "Традиция" в Московска област. Автомобилът е бил на паркинга и за никого не е било трудно да стигне до него, съобщиха за ТАСС служители на правоохранителните органи.

"Имаше много гости на фестивала, хората паркираха коли отляво и отдясно по Звенигородското шосе, където се намира имението Захарово. Имаше и паркинг, който на практика беше зает от автомобили. Джипът, с който Дария Дугина напусна събитието, също беше паркиран там. На входа на паркинга не е имало никаква проверка, така че взривните материали са могли да бъдат поставени навсякъде и от всекиго, което и се е случило", обясни събеседникът на агенцията.

Органите на реда съобщиха, че на входа на имението е имало звено на пътна полиция и служители на пътна полиция са регулирали движението. Рамки за проверка са били разположена непосредствено на входа на събитието.

На 20 август вечерта в автомобил Toyota Land Cruiser, пътуващ край село Болшие Вяземи, Московска област, се активира поставеното взривно устройство и автомобилът избухва. Установено е, че взривното устройство е било поставено под долната част на автомобила от страната на шофьора. Дария Дугина, която е шофирала автомобила, е загинала на място. По случая с убийството на Дугина е образувано наказателно дело, което ще бъде разследвано от централния апарат на Следствения комитет на Руската федерация. Убийството на Дугина е било предумишлено и има поръчков характер, съобщиха от следствието.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако компетентните органи потвърдят версията, че журналистката и политически анализатор Даря Дугина е била убита от украинци, тогава става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм.

Дария Дугина е родена през 1992 г. Завършва Философския факултет на Московския държавен университет "Ломоносов". Доктор по философия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Джо Алцхай- Мьн

Джо Алцхай- Мьн

23.08.2022 | 12:54

Щатите и ОК са вкарали света в новата си продукция " Пластелиньт на задрьстените" Службите им са страхотни ! Хем сеят раздор навсякьде , хем никьде ги няма ! М И - 6 убиха Принцеса Даяна , но всьщност никой не е правил нищо ! Толкова омраза крият зад своята филантропия .... Светьт е в несвяст. Преди Беше лесно. Американския Президент се изпрьцква и всички " правилни" евроструктури се намират ! Сега за сьжаление - Байдьн не знае , че сё е ласкал и виски " правилни " структури не знаят какво да прават!

Отговори
0 0
Дзержински

Дзержински

22.08.2022 | 16:03

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако компетентните органи потвърдят версията, че журналистката и политически анализатор Даря Дугина е била убита от украинци, тогава става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм. Ха, ха, ха, що за руско нахалство е това. Те 6 месеца вършат нагъл мащабен тероризъм, тая д_ришла тръгнала да наглее така както тя само си знае с ограничения си мозък. А дъртия булдог дали я пошляпва отзад а.

Отговори
2 2
dimitrov

dimitrov

21.08.2022 | 19:34

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 2
Коментар

Коментар

21.08.2022 | 18:44

Със сигурност баща и сбъркал нещо пред Генерал Пути. Всички знаят как Кремъл се отнася към неудобните. А що се отнася до коментара на Захарова, руснаците не търсят доказателства за да намерят истината, те си имат пропаганда да им казва на каква истина да вярват.

Отговори
5 2

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?