71

Разгул, пачки и мятане на банкноти: Как са действали измамниците за милиони в Англия ВИДЕО

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в мащабната измамна схема. Все повече британци обаче искат да се затегне контролът при предоставянето на социални помощи.

 

Преди дни на Острова бе разкрита най-мащабната схема за източване на социални помощи в Англия и Уелс. Зад нея стоят петима българи, които в продължение на близо четири години са източвали с фалшиви документи пари за т.нар. универсален кредит - социална помощ за бедни и безработни.

Обвиняеми са Галина Николова, на 38 г., Стоян Стоянов, на 27 г., Цветка Тодорова, на 52 г., Гюнеш Али, на 33 г., и Патриция Панева, на 26 години.

Схема за бързо забогатяване

Групата е подавала хиляди фалшиви молби за универсален кредит, като е използвала крадени самоличности на реални хора. Участниците са предлагали консултациите си на желаещи да се регистрират в системата за помощи, .

При обиска в домовете на им полицията е открила пачки със 750 000 британски лири. Парите са получени през 6000 фалшиви заявления, част от тях подадени през откритите 900 мобилни устройства, стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони, пише пише dnes.bg. Присвоената сума е общо 54 млн. британски лири

Най-голям отзвук в ТикТок

Най-голям отзвук новината намери сред последователите на ТикТок, съобщава bTV. В стотици видеокоментари се показваха клипчетата, намерени в телефоните на един от обвиняемите, на които хвърлят банкноти от 20 паунда из апартамента на един от обвиняемите. Пудели няма, но пачките са впечатляващи.

Открити са и други клипчета, на които се е вижда луксозният живот на българите на гърба на английската социална система.

Сред коментарите не липсват и въпроси за това дали Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева ще получат справедлива присъда или ще се разминат с минимално наказание, след като са се признали за виновни в съда.

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в мащабната измамна схема. Все повече британци обаче повдигат отново въпроса дали не трябва да се затегне контролът при предоставянето на социални помощи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
ЯНКО

ЯНКО

13.04.2024 | 21:42

МАНГАЛИТЕ РАЗБИРАТ ОТ РАБОТАТА СИ ЯВНО НЯКОЙ МИЛИЦИОНЕР ГИ Е ОБУЧАВАЛ

Отговори
2 1
456

456

13.04.2024 | 15:43

Къде останаха правата ромите, не може така

Отговори
4 0
Пловдивският Грозник другаря Грозев

Пловдивският Грозник другаря Грозев

13.04.2024 | 13:19

аз съм специалист само по руските шпиони!

Отговори
3 2
ЧУДЕСНО !

ЧУДЕСНО !

13.04.2024 | 11:18

ПРИЛИЧАТ МИ НА КИРО ЛЕНА АСЕН ЛОРЕР С ЖЕНА МУ И ХРИСТО ИВАНОВ!?!?! ЯВНО СА ОТ ЕДНА ПОРОДА ....

Отговори
16 1
Пловдив

Пловдив

13.04.2024 | 10:58

Как прости ман.гали правят такава крупна измама .

Отговори
20 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?