4232

Разбиха израелска мрежа за трафик на органи, по време на трансплантации в Турция

Полицейски екипи в Адана, Югоизточна Турция, задържаха 11 заподозрени, петима израелци и двама сирийци, по обвинения в трафик на органи.

Отделът за борба с контрабандата и ГКПП на провинциалната дирекция по сигурността в Адана започна разследване, след като провери паспортите на 7 лица, които пристигнаха в Адана от Израел преди около месец със самолет. За двама от тези лица, AС (20) и ЗМЗ (21), и двамата сирийски граждани, е установено, че имат фалшиви паспорти.

По-нататъшно разследване разкри, че сирийските граждани са постигнали споразумение с израелските граждани САС (68) и EAM (28) за бъбречни трансплантации в Адана срещу заплащане.

След техническо и физическо наблюдение полицията проведе операция и задържа заподозрените, включително сирийците и израелците.

По време на обиски в жилищата на заподозрените са иззети $65 000, 10 400 турски лири ($322), 994 израелски шекела ($267) и множество фалшиви паспорти.

Заподозрените са преминали здравни прегледи в отдела за съдебна медицина в Адана, преди да бъдат задържани от полицията. 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?