71

Радост за летовниците: Преминаваме по-бързо през ГКПП-тата в Турция

Увеличиха капацитета на граничните пунктове в Одрин заради нарасналия летен трафик

 

Капацитетът на работа и мерките за сигурност са засилени, за да се предотвратят проблемите на чужденците, които влизат и излизат от Турция. Това става при 3 гранични пункта с България и един с Гърция, намиращи се на територията на в окръг Одрин, Северозападна Турция. Това заяви губернаторът на Одрин Юнус Сезер. 

„Приключихме подготовката за летния сезон, когато трафикът от Европа за Турция се увеличава многократно. Предвиждаме нашите сънародници живеещи в Европа, както и всички посетители идващи в страната ни, да влязат през ГКПП-тата ни безпроблемно, без да се бавят на опашки пред граничните пунктове.

Министерството на търговията в Анкара направи много важни кадрови подкрепления, а назначения започнаха в полицейското управление, за увеличение на щата на граничните служители."

Сезер посочи, че има увеличение на трафика на автомобили и пътници на граничните пунктове към Европа.

Управителят на Одрин заяви, че неотдавна е разговарял със съответните гранични власти в България и Гърция и ги е помолил и там да бъде увеличен капацитетът и скоростта на обработка на преминаващите през границата, туристи и посетители, за да бъде адекватно посрещнат и обслужен летния трафик.

Седер обяви официални данни, според които има 15 процента увеличение на пътническия трафик тази година в сравнение с първите 5 месеца на миналата година. „През първите 5 месеца на тази година 4 842 877 пътници са влезли и излезли през граничните ни пунктове в Одрин. Броят на превозните средства също се е увеличил с 10 процента спрямо първите 5 месеца на миналата година. Тази година имаше 1 975 273 влезли и излезли превозни средства. Очакваме допълнително увеличение, особено с началото на летния отпоскарски сезон", допълни той.

Губернаторът Сезер подчерта, че силите за сигурност не допускат контрабандни стоки и наркотици на граничните пунктове.

„През първите 5 месеца на тази година митническите власти са заловили нелегално пренасяни търговски стоки на стойност 678 140 000 лири (38 млн. лв), в 213 случая на контрабанда. Сред тези търговски стоки има злато, автомобили и авточасти, както и електронни цигари. Значителни са конфискациите свързани с борбата с наркотиците „На граничните пунктове хванахме 641 килограма забранени наркотици. Благодаря на всички наши служители за работата", заключи Сезер.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?