2374
Следвайте ни

R. Kelly се оказа най-големият хищник - осъдиха го за трафик, рекет и насилие за десетилетия

viber icon

Съдебните заседатели в Ню Йорк признаха R&B певеца  R. Kelly за виновен за рекет,  подкуп и сексуално насилие на дете, за 8 нарушения на Закона на Ман и трафика на хора с цел сексуална експлоатация
„Днешната обвинителна присъда завинаги заклейми R. Kelly като хищник, който използва славата и богатството си, за да използва и малтретира младите, уязвимите и безгласните за собственото си сексуално удовлетворение“, каза Жаклин Касулис, действащ адвокат на САЩ от Източния окръг на Ню Йорк.
R. Kelly е „хищник, използвал вътрешния си кръг, за да принуждава непълнолетни момичета и млади мъже и жени в продължение на десетилетия в мръсна мрежа от сексуално насилие, експлоатация и унижение“, добави Касулис.
Тя каза, че жертвите са имали смелостта да излязат пред света и да разкажат своите истории.
"Те бяха чути и правосъдието най-накрая беше удовлетворено", каза Касулис.
Адвокат Глория Олред, която представляваше три от шестте жертви, свидетелствали по време на процеса заяви, че Кели е най -лошият хищник, когото някога е преследвала.
"Първо, той използва своята известност, за да намира уязвими непълнолетни момичета с цел сексуално насилие. Това са престъпления срещу деца и някои възрастни ", каза Олред.
Тя добави, че присъдата е послание към други знаменитости, които издевателстват над другите.
Когато чул присъдата, Кели не реагирал. Според адвоката му, тя била неочаквана за него.
Адвокат Deveraux Cannick заяви извън съда, че правителството се е подвело по незначителни доказателства в подкрепа на обвинението.
"Не успяхте да видите това, което видяхме по отношение на процеса. Не успяхте да видите всички несъответствия", каза Каник.

„Защо би очаквал тази присъда предвид всички несъответствия, които видяхме?“
R. Kelly може да лежи  в затвора десетилетия
Журито, съставено от седем мъже и пет жени, започна разискванията в петък следобед.
 R. Kelly може да стои десетилетия зад решетките при налагане на присъда, която е насрочена за 4 май.
Присъдата идва 13 години след като R. Kelly, чието пълно име е Робърт Силвестър Кели, беше оправдан по обвинения в детска порнография на съдебен процес в щата Илинойс.
Адвокатът на певеца заяви, че обмислят да подадат жалба и са разочаровани от решението.
Делото започна на 18 август
Петдесет свидетели от обвинението и от защитата изказаха становищата си по време на петседмичния процес, включително жертвите, които бяха именувани като „Джейн Доу“. 
Джейн Доу 1 беше певицата Алия , която почина през 2001 г.
Съдебните заседатели изслушаха множество свидетели, които са запознати с брака й с Кели от 31 август 1994 г., когато той е бил на 27, а тя на 15 г. Прокурорите показаха копия от молбата за разрешително за брак на двойката, в  която Алия е записана 18-годишна, както и лиценза им за брак и удостоверението.
  
Обвиненията в рекет
Бившият туристически мениджър на R. Kelly, Деметриус Смит, неохотно свидетелства, че е подкупил работник в офис за социални грижи в района на Чикаго, за да създаде идентификационен номер за социална помощ на Алия.
„Направих й (работникът по социалните грижи) оферта и тя взе парите“, свидетелства Смит. - Дадох й 500 долара."
Въпреки че личната карта не посочва датата на раждане на Aaliyah, служител от Илинойс разказва, че човек трябва да е навършил поне 18 години, за да получи този конкретен вид документ.
Нейтън Едмънд, министър, който ожени двамата, говори за първи път публично за брака и казва, че е срещнал двойката в деня на сватбата.
"Не мислех, че е някой специален. Изобщо не го разпознах", свидетелства Едмонд.
Съдебните заседатели изслушаха и жена, която се идентифицира само като Стефани. Тя каза, че е срещнала Кели на събитие в Чикаго през 1999 г., когато е била на 17 години, и че в крайна сметка той я е поканил в студиото си.
„Спомням си, че ме попита за възрастта ми“, свидетелства Стефани. "Когато казах, че съм на 17, той каза, че е добре."
Стефани свидетелства, че Кели я е малтретирала сексуално тогава и е направил записи на сексуалния акт.

Той е платил за пътуването й до Флорида, за да се срещне с нея на 18-ия й рожден ден, след което тя спира да говори с него. Стефани го описва като "гневен човек, който крещи на публични места" и допълни, че се страхува от изблиците му.
  
График на делото срещу Р. Кели
Бивша стажантка в радио, която се идентифицира като Соня, свидетелства на 9 септември, че Кели я е поканила да пътува до Чикаго, за да го интервюира в студиото му през 2003 г., когато е била на 21 години.

След като пристигнала, служител я настанил в стая, която Соня бързо осъзнала, че е „заключена отвън“. Тя допълни, че там я държали няколко дни,  като от време на време я пускали да отиде до банята и да се изкъпе.
"Вратата беше заключена. Исках да изляза", свидетелства Соня.
Тя казва, че е държана и гладна, а когато се нахранила за първи път след дни, загубила съзнание. След свестяването видяла Кели до нея да си закопчава панталона. 

Тя вярва, че той я е нападнал сексуално, когато е била в безсъзнание.
„Бях сексуално насилвана“, свидетелства Соня. "Имаше нещо в мен, което не беше желано."
На самият процес не са присъствали медиите. Било им позволено само да слушат представените доказателства от записите, които Кели е правил.
В един от тези клипове се чува глас на жена, която плаче. После шум, наподобяващ удар. От време на време, докато жената плаче, се чува тя да казва: „Аз съм тъпа бяла кучка, татко, искам да ме оправиш“. Тогава се чува гласът на мъжа, който изисква любов и уважение.
Правните проблеми на Кели не са приключили
R. Kelly все още води съдебни битки. В северния окръг Илинойс той е изправен пред още федерални обвинения, включително детска порнография и възпрепятстване на разследването. В Минесота е обвинен в проституция с непълнолетно лице, а в щата Илинойс - за престъпно сексуално насилие.
Той не се признава за виновен по никое от тези обвинения и отрича всякакви нарушения, пише еdition.cnn.com.
  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?