Следвайте ни

Япония избра за символ на 2018 г. „Бедствие“

viber icon

Япония избра китайската буква за бедствие като "определящ символ" за 2018 г., година, през която страната беше засегната от смъртоносни наводнения, земетресения и бури. Японски телевизионни станции излъчиха церемонията на живо. Сейхан Мори, главният свещеник на древния храм Киомидзу в Киото, изписа символа на огромен бял лист хартия с напоена с мастило калиграфска четка.

"Много хора преживяха заплаха от природни бедствия като земетресения, проливен дъжд, тайфуни и горещи вълни", заяви в прессъобщение Японската фондация за изпитване на способности за канджи, която организира събитието, съобщи бг нес. В края на всяка година широката общественост гласува за китайски символ, който според тях въплъщава ключовите новини и събития от предишните 12 месеца. Общо 20 858 души от 193 214 участници избраха символа „Бедствие“ .

 Страната беше засегната от серия от природни бедствия през 2018 г., които започнаха с масови наводнения в западните региони, които убиха над 200 души. Също така Страната на изгряващото слънце беше засегната от тайфун, който наводни голямо международно летище и земетресение на север, което предизвика свлачища и разруши снабдителни линии. При безпрецедентна гореща вълна през лятото загинаха 150 души и 80 000 постъпиха в болници.

 За символ на миналата година японците избраха „Север“, след като Северна Кория изстреля редица ракети. 2016 г. беше „Злато“, с което се отбеляза успехът на японски атлети на олимпиадата в Рио. Китайската писменост канджи е широко използвана в Япония наред с други азбуки.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?