Следвайте ни

Изненада! Янки получиха пица със свастика

viber icon

Семейство от Охайо беше неприятно изненадано, след като получи пица с изобразена на нея свастика, пише профит.бг.

Първото нещо, което Мисти Ласка от Мидълбърг Хайтс, Охайо, забелязва, когато отваря кутията на пицата, поръчана за вкъщи, е, че не е нарязана. Веднага след това тя и нейният съпруг виждат, че резените пеперони върху пицата са наредени под формата на хитлеристкия символ.

В първия момент и двамата са шокирани, но малко по-късно Мисти пуска в социалните мрежи снимка на кулинарното "произведение", за което твърди, че е поръчано от Little Caesars.

Семейство Ласка дори се опитва да върне пицата в ресторанта, но не получава отговор, тъй като той вече е затворен.

Little Caesars, която е третата най-голяма верига пицарии в света, се свързва с тях още на следващия ден, за да поднесе своите извинения.

"Ние имаме нулева толерантност към расизма и дискриминацията под каквато и да е форма, а служителите, които са приготвили пицата, бяха уволнени незабавно. Подобно поведение е изцяло против нашите ценности", се посочва в съобщението на компанията.

От ръководството на пицарията обяснили на Мисти Ласка, че служителите, отговорни за инцидента, са си направили неуместна шега, а пицата с изобразена върху нея свастика изобщо не е била предназначена за продажба.

Нейният съпруг Джейсън е поръчал пицата в края на работното време, когато тя вече е била приготвена. 

"Разпространяването на подобни символи на омраза, особено във времената на все по-голямо  разделение, в които живеем, е напълно неприемливо. Надявам се, че двамата служители, отговорни за тази постъпка, ще научат ценен урок - да разпространяват любов, а не омраза", пише разгневената американка в своя профил във Facebook. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?