Следвайте ни

Путин зарадва тежкоболно дете с истинска панда ВИДЕО

viber icon

Браво!В акцията "Елха на желанията" президентът на Русия Владимир Путин изпълни мечтата на тежкоболно дете от Тулска област да прегърне истинска панда. Това съобщи пресслужбата на общоруската акция за взаимопомощ "Ние заедно".

При онлайн връзка Путин избра две детски желания. Едното от тях бе на 10-годишния Александър, който много е искал да прегърне истинска панда, се посочва в съобщението, цитирано от ТАСС.

Заедно с родителите си момченцето пристигнало в столицата и се срещнало с панда под надзора на сътрудници на Московския зоопарк. Те му разказали как минава денят на животните, как се грижат за тях и изучават поведението им.

"Саша посети специалната зона за тренировка на големите панди и дори направи уникална тениска: заедно с пандата Жуи те нанесоха принтове на тениската, се допълва в съобщението.

"За мен случващото е нещо свръхестествено. Аз съм развълнуван и радостен. Много обичам пандите - те са големи и пухкави", казало момчето. Сътрудниците на зоопарка подарили на Саша панда играчка и направили обиколка с него и семейството из цялата зоологическа градина.

От 9 месеца Александър е с диагноза "захарен диабет от първи тип. Болестта води до усложнения, сред които е влошено зрение.

Акцията "Елха на желанията" цели да бъдат изпълнени мечти на тежко болни деца, сирачета и деца от социално слаби семейства, отбелязва ТАСС.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?