3906

Путин: Западът представя руснаците като назадничави "роби", а САЩ искат да плячкосат Русия

Руският президент Владимир Путин предупреди Запада преди предстоящите президентски избори през март 2024 г., че всяка намеса в Русия ще бъде смятана за акт на агресия, предаде Ройтерс, на която се позова БТА.

Изказването на Путин пред Световния руски народен съвет, начело на който е главата на Руската православна църква патриарх Кирил, бе излъчено на огромен екран между две копия на древна православна икона. Руската православна църква пламенно подкрепя войната на Русия в Украйна и Путин смята нейния консервативен мироглед за част от руската национална идентичност, отбелязва Ройтерс.

Руският държавен глава заяви, че Западът е обхванат от расистка русофобия, която представя руснаците като народ от назадничави "роби" и предупреди, че САЩ искат да разчленят Русия и да плячкосат огромните ѝ ресурси. Путин предупреди, че руснаците трябва да помнят уроците от Болшевишката революция от 1917 г., от гражданската война и от разпадането на Съветския съюз през 1991 г., които по думите му са донесли разделение за руския народ.

"Искам да подчертая: Ние смятаме всяка намеса отвън, провокации, целящи причиняване на междуетнически или междурелигиозни конфликти, за акт на агресия срещу нашата страна", заяви Путин. "Отново искам да изтъкна, че всякакъв опит за всяване на междуетнически и междурелигиозни разногласия, за разделяне на нашето общество, представлява предателство, представлява престъпление срещу цяла Русия. Ние няма да позволим на никого да раздели Русия", добави той.

Пълномащабната руска инвазия в Украйна, започнала през февруари 2022 г., предизвика най-сериозната конфронтация между Москва и Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г. и това накара Путин да се обърне към Китай, отбелязва Ройтерс.

В днешното си изцявление Путин благодари също на руските бизнесмени за това, че са успели да заобиколят западните санкции. "Благодарение на обединяването на усилията на държавата и на предприятията ние успяхме да осуетим безпрецедентната икономическа агресия на Запада: Санкционният му блицкриг се провали", заяви руският президент.

Владимир Путин все още не е казал дали ще се кандидатира, но общото очакване е, че ще го направи и че ще спечели, което ще му донесе още шест години, начело на страната, отбеляза Ройтерс.

Патриарх Кирил каза, че ще се помоли Путин да продължи да работи "в полза" на Русия и нейния народ.

Горната камара на руския парламент (Съветът на Федерацията) ще обяви официално на 13 декември датата на президентските избори през март. Това каза по-рано днес лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов.

Според руското законодателство горната парламентарна камара е тази, която насрочва датата на изборите и по закон това трябва да стане най-малко 100 дни преди вота. Мнозина предполагат, че датата на изборите ще бъде 17 март.

Определянето на деня на вота е важен и за да може да се открие официално предизборната надпревара. Очаква се тя да започне идния месец.

"По мои сведения Съветът на Федерацията ще обяви официално началото на кампанията за президентските избори на 13 декември", заяви Зюганов.

По думите му управляващата партия "Единна Русия" ще има конференция на 17 декември, а комунистите - на 23 декември.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
25 коментара
ПЛЯЧКУРАКИ

ПЛЯЧКУРАКИ

01.12.2023 | 22:37

САЩ искат да плячкосат Русия,А СЛЕД КАТО Я ПЛЯЧКОСТ ЩЕ ИМ ВИКАТ ПЛЯЧКОШЛЯКАНИТЕ БОЛШЕВИКИ. КАНАЛ1 НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ЗАПОЧВА С ПОЗДРАВА ХЕЛОУ ПЛЯЧКАНДРОСАНИ ТОВАРИШЧИ . ,

Отговори
1 1
естествено е,

естествено е,

01.12.2023 | 15:40

Естествено е, че тъпанарите прости нямат никаква идея за уважение към достойнството на генералите и полковниците от противниковата армия (независимо дали са или не са в раса), защото си нямат никаква идея изобщо какво е това достойнство!

Отговори
0 0
естествено

естествено

30.11.2023 | 08:22

Руската православна църква подкрепя агресията срещу Украйна .Ако не я подкрепя ще видим много разжалвани генерали и полковници в раса.

Отговори
3 0
Истината

Истината

29.11.2023 | 15:09

Кой нормален човек би бил застанал против историята, обичаите и генетиката на родината си??? Това го искат и налагат западните боклуци начело със САЩ, които целят тотално опростачване, деморализация и принизяване на хората и човешките ценности, заради които Бог ни е пратил на земята. Да създадем семейство, да пазим традициите му , да възпитаваме на добродетели децата си, уважението към родителите, предците и историята си... Западните нечовеци правят всичко изброените по-горе идеали да бъдат премахнати, като налагат джендърството, еднополовите бракове , отнемането на деца, проституцията, наркоманията, изкуствения интелект, тоталната демократизация и още куп пошли и анти човешки неща! Това убийство на човечеството трябва да се спре час по-скоро и всеки човек трябва да знае тези факти. Оплюването на едни и идеализирането на други е просто част от грозната манипулация, която налага запада чрез своите клакьори на глобално ниво. Който е последовател на про-западните мръсотии не би трябвало да се нарича човек!

Отговори
3 7
Много добре

Много добре

29.11.2023 | 16:33

казано. Това е истината. Само Русия! Българският народ, обикновените хора сме благодарни на руския народ за освобождението ни от турското иго. А сегашните управляващи да ходят на запад и да си живеят там щом много искат майките на децата да се наричат лицето, родило детето. Ние искаме да продължаваме да живеем с мама, татко, кака, батко, баба, дядо....

Отговори
3 7
Плъх от тайгата

Плъх от тайгата

30.11.2023 | 04:33

Само руски трол или отявлен оли.о.рен може да напише тези глупости.Иди и виж какви семейста са в руските села и малки градове бе сволач.

Отговори
3 1
Плъх от тайгата

Плъх от тайгата

30.11.2023 | 04:47

Недей да говориш от името на Българския народ.Никой даже и русоробите не харесват допотопния живот в изостаналата във всички сфери Русия управлявана от шепа олигарси феодали.

Отговори
3 1
Предложение

Предложение

29.11.2023 | 09:12

Моля елхата за нова година да се открие от ученик участвал в олимпиади завоювал награди или шахматистките нека да има стимул на подрастващото поколение , кмета вече всички го знаят едни го възприемат други не, дайте път на някой който заслужава ......

Отговори
7 1
Огладейте се около себе си

Огладейте се около себе си

29.11.2023 | 09:10

има ли там нещо измислено или произведено в Русия ?

Отговори
9 13
Плъх от тайгата

Плъх от тайгата

30.11.2023 | 04:48

И водката е крадена.

Отговори
4 0
Историк

Историк

29.11.2023 | 08:06

Няма такова нещо като единна Русия. Имало е векове наред напълно отделни княжества с различни езици преди да вземат старобългарския като общ. После 200 години империя коктейл от народи. После СССР пак коктейл. Не се разчленява нещо разделено по принцип.

Отговори
9 6
Точна квалификация

Точна квалификация

29.11.2023 | 08:01

Ами как да наречеш някой, който в 21. век надъхва деца в детските градини с играчки танкове и униформи? Напредничав?!? Прогресивен?!? Как да наречеш маса от 140 милиона, които безропотно приемат всяка спусната глупост на господаря, без да имат право на мнение и глас? Свободни граждани?!?

Отговори
12 6
пътник

пътник

29.11.2023 | 06:40

Ленин претопи църковните камбани за оръжия,този субект-тандем с патриарха.Ега ти и популизма... Впрочем,няма съществена разлика между роби и руски башибозук-окрадоха гащите и парфюмите на украинките.

Отговори
19 8
Невъзможно

Невъзможно

29.11.2023 | 02:26

Сволочи и цивилизация не се понасят.

Отговори
16 12

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?