49

Путин вся смут със супер лазер, Зеленски: Яд го е, че губи войната! СНИМКИ

Докато руската инвазия в Украйна продължава, на бойната линия се случи забележително развитие.

Военните безпилотни летателни апарати (БРА) Байрактар TБ2, доставени от Турция, са една от най-големите причини за провала на Русия в Украйна. Това подтикна Путин да търси нови решения. Руският вицепремиер Юрий Борисов обяви, че имат лазерно оръжие, което може да гори БЛА и вече го използват в Украйна. 

По думите му Русия е изпробвала вчера лазер в Украйна, който може да изгаря  БЛА на разстояние от 5 км.

Според изявлението на руския вицепремиер, това е още една стъпка по отношение на обновяването на въоръжението в руската армия.

Според новините на Спутник друга система е в състояние да дезориентира всички сателитни разузнавателни системи, принадлежащи на евентуален противник, на разстояние до 1500 километра.

ТАСС

Пред „Первий канал“ Борисов информира още, че в момента лазерното оръжие се използва в Украйна. Борисов допълни, че лазерният комплекс носи името „Задира“. През август 2017 г. беше съобщено, че е подписано споразумение за разработване на бойната система „Задира-16“ с Руския изследователски институт по експериментална физика.

Украинският президент Владимир Зеленски обаче обвини Русия, че прави пропаганда. „Нацистка Германия имаше такъв термин „вундервафе“ (супероръжие) в своята пропаганда".

Зеленски каза, че твърденията на Русия се дължат на неуспеха на инвазията. „През третия месец от мащабна война Русия се опитва да намери своето „супероръжие“, за което се твърди, че е лазер. Всичко това ясно показва, че окупацията напълно се провали”, каза той.

"Нашите БЛА се справят безпроблемно с вражеските мишени и ние бележим успехи в сраженията", допълни украинския лидер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
42 коментара
Спокойно

Спокойно

22.05.2022 | 19:17

Това е микровълновата фурна инсталирана в столовата на Кремъл.

Отговори
8 6
хехе

хехе

22.05.2022 | 20:53

Бая пилете ще опече тая печка.

Отговори
5 5
Дядо Благо

Дядо Благо

22.05.2022 | 15:35

Първият опит за унищожаване на въздушна цел с наземен лазер бе осъществен в САЩ по времето на Р.Рейгън в програмата "Звездни войни".Бе унищожена балистична ракета без заряд.Ще се усъмните в думите ми, но аз нямам за цел да създавам фейкновина! Доста възрастен съм, не се шегувам, а източникът ми е на шата тогавашна телевизия.

Отговори
7 6
Митрофанова

Митрофанова

22.05.2022 | 15:23

По времето на Екатерина Велика в Русия живяла злобна и суетна помешчица, която прекарвала дните си , любувайки се на лика си. Един ден в краката и се замотал крепостният селянин Потапич и господарката го праснала с огледалото си.То се счупило, Потапич грабнал едно парче от него и се скрил в парка.Когато помешчицата дремела след обяд, селянинът започнал да я дразни през прозореца със слънчеви зайчета. Така , за чест на Русия, Потапич изобретил първия лазер!

Отговори
8 7
Истината си е истина

Истината си е истина

22.05.2022 | 15:05

Успешната 'евакуация' на 'нормалните' украински войничета от Азовстал: https://www.youtube.com/watch?v=8RF9vIgqD2s

Отговори
8 8
ПЛЕШИВИЯ ФАШИЗОИДЕН ГНОМ - ЛЕНИН

ПЛЕШИВИЯ ФАШИЗОИДЕН ГНОМ - ЛЕНИН

22.05.2022 | 14:48

Аз предадох богу дух 1922 г. след сифилис. Каква ирония, моя наследник - ПЛЕШИВИЯ ФАШИЗОИДЕН ГНОМ - КАпутин ще опъне петалата след 100 г. от рак. Тогава всичко ще свърши завинаги.

Отговори
13 14
До скапаното руZZко тролче

До скапаното руZZко тролче

22.05.2022 | 14:44

Да още на третия ден от ВАРВАРСКО - ФАШИСТКАТА АГРЕСИЯ на азиатските татаро - ру ZZки ПРИМАТИ беше ясно , че всичко свърши . Разбра го вече и ПЛЕШИВИЯ ФАШИЗОИДЕН ГНОМ В кремъл и взе да обръща палачинката. Не са го разбрали още тъпите , български ПОДЛОГИ на азиатските варвари. Ще го разберат след месец , като изхвърлят господарите им от Украйна като крастави кучета и жалките копейки към тях спрат.

Отговори
11 13
Свърши се преди да започне.

Свърши се преди да започне.

22.05.2022 | 14:25

Колкото и да се стремят, мамят лъжат и хитруват,Европа е зависима и уязвима от Россия,всеки който плюе нека се подготви за друга фаза действия извиняване и дано им простят, украинският народ е толкова лъган,заблуден и продаден колкото се смятат за патриоти но бързо бягат да не им се случи изненада,Русия провежда операция по изчистване на националисти предатели и фашисти които доведоха украинските граждани до това блато в което сега се намират.

Отговори
17 19
Няма как да свърши нещо, което не може да започне

Няма как да свърши нещо, което не може да започне

22.05.2022 | 14:37

Да, до този момент успя успешно да прочисти, като срина до основи, най-големите рускоезични градове в Украйна. Интересно щом "нацистите" или "фашистите" (не е лошо русороботе да се разберете какво точно има в Украйна), са толкова малко и държат украинския народ в подчинение, защо този украински народ, включително и рускоговорящите посрещат рашистите с калашници? Защо не ги посрещнаха като освободители, каквито ви бяха опорките преди войната? Русия ще загуби тази война катастрофално и, за съжаление, масрафа няма да го плати Путин и миньоните му, а руският народ.

Отговори
16 11
Грънчалника

Грънчалника

22.05.2022 | 14:00

А Грънча може да си запали пръднята_ на живо по ПОТВ!

Отговори
5 7
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

22.05.2022 | 13:25

Русия губела войната? Ами тя още не я е започнала като хората. А Ze "евакуира" престъпниците азовци с помощта на съвсем специални части първо към трибуналите и после към Сибир. От 15 хилядния гарнизон са се предали общо 5500 души. Останалите вероятно са дали фира. Тези 9500 души са само малка част от жертвите. Говори се за загуби от порядъка на 100 хиляди. Затова в Укрия проведоха три мобилизации. И не спряха да лъжат за големите си успехи. Като този за "евакуацията" в Мариупол.

Отговори
24 18
Укрозомби

Укрозомби

22.05.2022 | 12:40

Усещам злоба в някои тролчета тук. Мдааа Киевска Рус е била и ще бъде.

Отговори
19 7

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?