3906

Путин включи четири украински региона в Южния военен окръг на Русия КАРТА

Президентът Владимир Путин подписа указ за включването в руския Южен военен окръг на самопровъзгласилите се като част от Русия на територията на Украйна Донецка и Луганска народна република, както и още два украински региона - Запорожка и Херсонска област, предадоха ТАСС и БТА. Документът е публикуван в официалния сайт за юридическа информация.

 

 

Карта: Министерство на отбраната на Русия

 

"Да се установи следното военноадминистративно деление на Руската федерация: в Южния военен окръг - републиките Адигея, Дагестан, Донецка народна република, република Ингушетия, Кабардино-Балкарската република, република Калмикия, Корачево-Черкезката република, република Крим, Луганската народна република, република Северна Осетия (Алания), република Чечения, Краснодарски и Ставрополски край, Астраханска, Волгоградска, Запорожка, Ростовска и Херсонска област, град Севастопол", се казва в указа.

ТАСС отбелязва, че този месец на сайта на руското министерство на отбраната е публикувана карта, на която новите области са включени в границите на Южния военен окръг.

С указ Путин създаде и Московски и Ленинградски военен окръг. В състава на Московския окръг влизат областите Болгородска, Брянска, Владимирска, Воронежка, Ивановска, Калужка, Костромска, Курска, Липецка, Московска, Нижегородска, Орловска, Рязанска, Смоленска, Тамбовска, Тверска, Тулска и Ярославска, както и столицата Москва.

Част от Ленинградски военен окръг са град Санкт Петербург, републиките Карелия и Коми, областите Архангелска, Вологодска, Калининградска, Ленинградска, Мурманска, Новгородска и Псковска, както и Ямало-Ненецкият автономен окръг.

ТАСС уточнява, че в новите окръзи влизат региони, които преди са били в границите Западния военен окръг и на Северния флот.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
За таз новина нещо?

За таз новина нещо?

27.02.2024 | 08:12

Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и шефа на ДАНС подаде председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за спешно и неотложно сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани сайтове, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България. Сигналът е свързан с оповестени данни за резултати от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания от проф. Димитър Вацов, председател на УС на ФХСИ, публикувани в сайта на Фондацията и коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби” които са близо 400 и произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии. ДАНС, МВР и Прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа? Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир. Навлизането в третата година от началото на войната на Русия срещу Украйна и в навечерието на европейските избори е от изключителна важност за националната сигурност на България и на Европа да бъдат установени всякакви форми на въздействие върху българските граждани и ефективно да се противодейства срещу всяко подобни посегателства, в името на демокрацията и защитата на гражданските пpава и свободи.

Отговори
7 2
Доктор Манчев

Доктор Манчев

27.02.2024 | 07:02

Путин е перверзен убиец

Отговори
9 8
Доктор Манчев

Доктор Манчев

27.02.2024 | 06:57

Путин е убиец

Отговори
9 8
А другаря Манчев

А другаря Манчев

27.02.2024 | 06:00

Дърт чииииифут куманист и там отдолу ляв пиндал

Отговори
7 10
Драган

Драган

27.02.2024 | 06:34

ЕПМ .

Отговори
5 5
Доктор Манчев

Доктор Манчев

27.02.2024 | 05:41

Путин е нацист

Отговори
11 10
МУН

МУН

27.02.2024 | 00:32

Ами не са украински, защото в Конституцията на РФ вече са вписани като законни територии на федерацията, влезли в нея в резултат на проведени референдуми и потвърдени с пълно мнозинство - над 90%. Та битият си е бит, а еваният еван...

Отговори
11 13
Българка

Българка

27.02.2024 | 08:11

Само да питам, утре, ако Турция направи референдум в Кърджалийско или Русия по морето и получат 90% одобрение, според вас трябва да се съгласим ли? Но да, на чужд гръб и 100 тояги са малко. С нетърпение чакам Раша да се разпадне и тогава да ми обясните колко е могучая.

Отговори
7 5

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?