46

Путин вдигна заплати и пенсии в Русия с 10%

Руският президент Владимир Путин обяви индексация на пенсиите с 10% от 1 юни.  „Правителството и аз обсъждахме това дълго време, имаше спорове в правителството и беше взето решение. Днес искам да обявя, че предлагам да се увеличи размерът на пенсиите за неработещи пенсионери с 10% от 1 юни от тази година, като се вземе предвид нашето законодателство“, каза Путин в сряда на заседанието на президиума на Държавния съвет.

 Минималната работна заплата също ще бъде увеличена с 10%, каза държавният глава.

 „От 1 юли тази година минималната работна заплата ще бъде увеличена с 10% до 15 279 рубли на месец (приблизително 472 лева)“, каза Путин.

 Междувременно Путин посети днес за пръв път ранени в Украйна руски войници, три месеца след началото на руската инвазия в съседната страна, предаде Франс прес.

 На кадрите, разпространени от руската телевизия, се вижда как Путин, облечен с бяла престилка, разговаря с войниците в една от московските военни болници.

 Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че държавният глава "постоянно се интересува и контролира темата за условията, които са предоставени за ранените в хода на специалната военна операция", отбелязва ТАСС. Освен това, говорителят допълни, че сега президентският график "позволи на Путин лично да посети и да се запознае (с условията), и най-важното да поговори с (руските) военни".

 Путин пристигна също днес в централата на министерството на извънредните ситуации на улица "Ватутин" в Москва, за да представи лично пред колегията на министерството на новия министър Александър Куренков.

 По-рано днес кандидатурата му на този пост бе одобрена от Съвета на федерацията. По-късно държавният глава подписа указ за назначаването на Куренков за министър.

 Руският президент представя министри в редки случаи. Обикновено това задължение се възлага на отговорните вицепремиери, посочва ТАСС.

 Предишният министър на извънредните ситуации Евгений Зиничев загина през септември 2021 г., падайки от скала в Северен Сибир. Той беше един от бившите телохранители на Путин и държавният глава лично присъства на погребението му.

 Куренков подобно на Зиничев е работил във Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия. По-късно той е заемал длъжности във Федералната служба за охрана (ФСО) и в Националната гвардия, посочва ДПА.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ИВАНУШКА ГЛУПАКА - национален руZZки герой

ИВАНУШКА ГЛУПАКА - национален руZZки герой

25.05.2022 | 23:10

ЧЕСТИТО НА " МЪДРИЯ " руZZки НАРОДЕЦ. ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ПЛЕШИВОТО ФАШИЗОИДНО ДЖУДЖЕ В кремъл. " МОГЪЩАТА " АЗИАТСКА "ИМПЕРИЯ" , БОГАТА НА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ С МИН. ЗАПЛАТА 458 лв. , НАЙ-БЕДНАТА И КОРУМПИРАНА ОТ ПРИЯТЕЛЯ НА КАпутин - боко - ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА С МИН. ЗАПЛАТА 710 лв. И НАШИТЕ руZZКИ ПОДЛОГИ - копейкин , кака корни, яневци, волгиновци, радевци И ВСЯ ОСТАЛНАЯ СВОЛОЧ ЩЕ НИ ВРЪЩАТ ОТ ПРОСПЕРИРАЩА И ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА ВЪВ ВОЕННО-ФАШИСТКАТА , АЗИАТСКА ДИКТАТУРА. АМА вие СЕРИОЗНО ЛИ БРЕ ЧЕРВЕНИ ЦЪРВУЛИ НИЕДНИ?

Отговори
6 3
Браво

Браво

25.05.2022 | 23:01

Взе от умрелите и даде на малкото останали живи.

Отговори
5 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?