Следвайте ни

Путин в любовна афера с тайнствена милиардерка? ВИДЕО/СНИМКИ

viber icon

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че не знае нищо за любовна афера между руския президент Владимир Путин и акционерът на банка "Россия" Светлана Кривоногих.

По-рано руски медии, в частност каналите на Telegram, публикуваха твърдение, че двамата са били любовници, а дъщерята на милиардерката - Елизавета, подозрително много прилича на руския държавен глава, пише факти.бг.

"За пръв път изобщо чувам за такава жена и нищо не мога да ви кажа по този въпрос“, увери Песков.

По рано в Twitter и в Telegram се появи информация за предполагаемо познанство на Владимир Путин със Светлана Кривоногих.

Авторите на разследването пишат, че Путин се е запознал с Кривоногих още преди да стане президент. През април 1999 г., когато все още е директор на ФСБ, той лети по работа с Кривоногих.

Според вестника Кривоногих е започнала работа в банка „Россия“ през 2001 г. и след това е станала неин акционер. През 2001 г. Кривоногих регистрира фирма в Санкт Петербург под името "Релакс", в която е записан нейният дял от банката. За първи път информация за такъв акционер, с 3,6% дял, се появява в документите на банката през 2007 г. Към началото на 2019 г. Кривоногих е имала малко по-малко - около 2,8%, или около 800 милиона рубли, въз основа на пазарната стойност на банката.

Авторите на разследването отбелязват, че банка „Россия“, създадена от ленинградските партийни функционери в края на перестройката, набира мощ при Путин и благодарение на него.

До 2000 г. банката не е много популярна и работи основно в Северозападната част на страната, като едва след избирането на Путин за президент е открит неин клон в Москва. Изключителният достъп до държавни активи осигурява на банката растежа, който я превръща в в една от двадесетте най-големи банки в страната, пише "Проект".

Според изданието Кривоногих притежава и любимия ски курорт на Путин - " Игора", намиращ се на 40 км от небезизвестния кооператив "Озеро", създаден от руския президент. Освен това милиардерката е собственик и на 75% от компанията "Озон" - притежава земята под нея и нейната търговска марка, нейно е и друго съоръжение за отдих - "Ленинградския център" в Таврическата градина в Санкт Петербург, което придобива благодарение на подкрепата на банка "Россия", пише още вестникът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?