3906

Путин скочи и на TikTok! Руска интернет сензация припадна на сцената, след като...

Руска TikTok звезда припадна на сцената, след като получи призовка да се присъедини към армията

Xolidayboy, с истинско име Иван Минаев, получи документите на южно руско летище в понеделник. Малко след това той изглежда губи съзнание по време на шоу в южния град Ставропол, съобщават от BBC.

Минаев е роден в пристанищния град Севастопол в Крим, окупиран от Русия през 2014 г. Съобщава се, че се е преместил в Москва през 2020 г.

Xolidayboy е известен с публичния си имидж, който необичайно за мъжете в Русия включва носене на грим и лакиране на ноктите.

Той беше откаран в болница след инцидента и според съобщенията не е в тежко състояние.

Дни преди призовката да бъде връчена, Екатерина Мизулина, ръководител на Лигата за безопасен интернет, публично възрази срещу "проукраинските" видеоклипове, публикувани от г-н Минаев в социалните медии. В клиповете изглежда Xolidayboy се нарича "украинец" и казва, че руската анексия на Крим не е подобрила живота на кримчаните.

Мизулина е критикувала и заплашвала различни други руски знаменитости и блогъри, обвинени в антивоенни възгледи, цитира dnes.bg.

Преди това тя призова друг TikToker, Данила Милохин, да бъде призован в армията заради предполагаеми "русофобски изявления". Това го накарало да избяга от страната.

След инвазията на Русия в Украйна през 2022 г. органът, който Мизулина оглавява, поиска от "Роскомнадзор", руския медиен наблюдател, да блокира няколко страници в Уикипедия, включително "Военни престъпления по време на руската инвазия в Украйна" и "клането в Буча" въз основа на неуточнено невярна информация.

Екипът на Xolidayboy обвинява Мизулина, че използва неговия случай в полза на собствения си профил.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
каква война смешници, погранични

каква война смешници, погранични

09.11.2023 | 22:15

обстрели с дронове!

Отговори
0 1
uuo

uuo

09.11.2023 | 20:26

Хората вече могат да предотвратят или излекуват диабета само с едно лекарство. Подходящо за всеки и действа бързо, помогнете на себе си или на близките си това е лекарството~~~-> https://goo.su/diabexin

Отговори
0 0
Нека обясним на читателите на Марица

Нека обясним на читателите на Марица

09.11.2023 | 18:24

Мобилизираните или “мобики”, както им казват в Русия, воюват в Украйна докато са живи. Извадените от затворите убийци воюват 6 месеца и ги демобилизират. А присъдите им се отменят. Много са случаите, когато на свобода отново извършват убийства.

Отговори
2 1
По-добре да не обяснявате

По-добре да не обяснявате

09.11.2023 | 19:02

В Русия за тази звезда с лакирани нокти не се знае. От Марица научих че съществува. Докато руснаците ги наричат "мобики", укрите ги наричат "моГилизирани" (думата "могила" има значение "гроб")

Отговори
1 1
Но пък близките им получават бели Лади

Но пък близките им получават бели Лади

10.11.2023 | 00:18

То май беше единичен случай. Едни вдовици получиха кожени палта, но след репортажа си ги прибраха.

Отговори
1 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?