71

Путин: САЩ се смятат за Господ

Действията на Русия в Донбас са в пълно съответствие с международното правови руският президент

 

Русия не е съгласна да забрави за кървавия държавен преврат в Украйна през 2014 г., който е причината за днешните проблеми, каза руският лидер в реч на Международния икономически форум в Санкт Петербург​​​​. Създаването на заплахи за Руската федерация в Украйна е сравнимо с това Русия създаде антиамерикански плацдарм в Мексико, каза Путин. По думите му, украинският народ е талантлив, има голям потенциал, рано или късно ситуацията ще се нормализира там, подобряването на отношенията е неизбежно. ЕС не е военна организация, така че Русия не е против влизането на Украйна, каза още Владимир Путин.

Русия навлиза в нова ера като мощна, суверенна страна и ще стане още по-силна, заяви руският президент на форума. Според него "Съединените щати са се назначили за Господ Бог на Земята, но световната общност в крайна сметка ще се върне към разбирането, че трябва да живее по правилата". Само армията и флотът могат да гарантират сигурността на Русия, каза Путин. Той подчерта, че Русия не заплашва никого с ядрени оръжия, но всеки трябва да знае че ще ги използва, ако трябва да защити свой суверенитет.

От юридическа гледна точка действията на Русия в Донбас са в пълно съответствие с международното право – за разлика например от действията на САЩ в Либия или Ирак, заяви Путин. Той добави, че Русия ще защитава интересите на хората в Донбас и ще уважава всеки избор, който те направят по отношение на бъдещето на този регион. Ако правата на рускоговорящите се зачитаха в Крим, нямаше да има проблеми, каза Путин. 

Същевременно той нарече ударите на украинските въоръжени сили по жилищните райони на Донецк "престъпление срещу човечеството".

Според него след разпадането на СССР Русия е направило всичко, за да развива благоприятни междудържавни отношения с Украйна. Владимир Путин е убеден, че възстановяването на отношенията с Украйна е неизбежно, и подчерта, че Руската федерация желае просперитет на всички свои съседи. Относно евентуалното присъединяване на Украйна към ЕС, той заяви, че Русия няма нищо против, тъй като това не е военен блок. Украинският народ е талантлив, има голям потенциал, рано или късно ситуацията ще се нормализира там, подобряването на отношенията е неизбежно, заяви руският президент. Според него структурата на украинската икономика ще изисква големи субсидии и страната рискува да се превърне в колония на ЕС. По думите му, от Украйна в чужбина са необходими само царевица и гори, а „Карпатите скоро ще оплешивеят“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

19.06.2022 | 08:28

С В И Н Е Т Е СА ГО НАМИСЛИЛИ, КАТО С ХРИСТО. ДА СЛУШАТ И ЗАПИШАТ ВСИЧКО, КОЕТО ИМ СЕ КАЗВА, ОБАЧЕ ДА ГО СКРИЯТ, А КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ДА ГО ДАДАТ НА НЯКОЙ У РОД, КОЙТО ДА ГО ПРОЧЕТЕ И ДА ПОЧНЕ ДА СЕ ПРАВИ НА АЙНЩАЙН ГОЛЕМИЯ УМНИК :) ТЕ ЗАТОВА МИ ПРЕДЛАГАХА ДА МИ ВЪЗТАНОВЯТ ФБ НЕКОЛКО ПЪТИ :)

Отговори
0 0
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

18.06.2022 | 23:36

ОБЯСНИМО Ч И Ф У Т И Т Е СЕ НАС Р А Х А, КАТО ВИДЕХА МОИТЕ ПЛАКАТИ ПРЕД СОФИЙСКИЯ И ВЕДНАГА МИ ДАДОХА ВИЗА ЗА КАНАДА 2004 :)

Отговори
0 1
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

18.06.2022 | 23:32

1979 НАШИТЕ С ГОЛЕМИЯ МИ ЧИЧО ХОДИХА ДО ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ, НО МЕН И БРАТ МИ С В И Н Е ТЕ НЕ НИ ПУСНАХА НА ЕКСКУРЗИЯТА :) А В ТУРЦИЯ ВЕДНАГА СЕ БЯХА ЗАПОЗНАЛИ С ЕДНИ АЛИ ОТ ИЗСЕЛНИЦИТЕ И ДАЖЕ ПОСЛЕ ИДВА У НАС В БАТАЛОВА ВОДЕНИЦА В 20 БЛОК :)

Отговори
0 0
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

18.06.2022 | 23:19

И КАТО ПОСВЕТЕН, НА КАДАФИ ВЪЗЛОЖИХА ДА МЕ ПРОВЕРЯВА, ЩО ЗА БОГ СЪМ СЪС СЕСТРИТЕ :) ОБАЧЕ! КОЙ ДА ЗНАЕ, ЧЕ ВИ МРАЗЯ! :)

Отговори
0 0
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

18.06.2022 | 23:13

НИКОЙ НЕ Е КРАДНАЛ КИЛИМА НА КАДАФИ В СОФИЯ. БЕШЕ ДОШЪЛ ДА СЕ СРЕЩНЕ С МЕН. ПР А С Е Т А Т А РАЗБИРА СЕ МУ ОТКАЗАХА :)

Отговори
0 0
МАЙ МУНАТА ВАНГА

МАЙ МУНАТА ВАНГА

18.06.2022 | 23:07

ГИ БЕШЕ ПРЕДУПРЕДИЛА П Р А СО Л А Ц И Т Е ТА ПОКАНИХА БАЩА МИ ДА ИДЕ ДА РАБОТИ ШОФЬОР У ШКОЛАТА, ДА СМЕ ИМ ПОД ОКО :) ТОЙ ЗАТОВА И КАТО ДОЙДЕХА КОЛХОЗНИТЕ ПИЯНИЦИ ГИ РАЗКАРВАШЕ С ВОЛГАТА. И ПОСЛЕ ГИ ВЛАЧЕШЕ ПО СТАИТЕ В ХОТЕЛИТЕ :)

Отговори
0 0
ДРУГАРЯ СЯТАНА

ДРУГАРЯ СЯТАНА

18.06.2022 | 23:03

1978 БАЩА МИ БЕШЕ ШОФЬОР НА ТОМОВ В ШКОЛАТА В СИМЕОНОВО. ТА ОТ ТАМ МУ ДАДОХА БЕЗПЛАТНИ БИЛЕТИ ЗА СПЕКТАКЪЛА В НДК ПО СЛУЧАЙ ИДВАНЕТО ТУК. ТАМ СЕ ВИДЯХМЕ :)

Отговори
0 0
ЗАГРАДИТЕЛНИЯ ОТРЯД

ЗАГРАДИТЕЛНИЯ ОТРЯД

18.06.2022 | 20:15

АБСОЛЮТНО! НИТО 1 ОТ ТОЯ СВЯТ НЕ МИ Е НУЖЕН! АЗ СЪМ БОГ! МОГА ДА СИ НАПРАВЯ МИЛИАРДИ ЧОВЕЦИ. АКО ИСКАТЕ ДА ОСТАНЕТЕ ЖИВИ - НАПРЕД!

Отговори
0 0
ЗАГРАДИТЕЛНИЯ ОТРЯД

ЗАГРАДИТЕЛНИЯ ОТРЯД

18.06.2022 | 20:12

ИЛИ НАПРЕД СРЕЩУ ЛОНДОНСКИЯ ПЛЪХ СКО ТОВЕ ИЛИ АЗ, В ТИЛА С КАРТЕЧНИЦАТА!

Отговори
1 0
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

18.06.2022 | 20:04

Вас ждёт огонь смертельный. ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ БОГА, НАКАЗАНИЕТО Е, С М Ъ Р Т !

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?