Следвайте ни

Путин с извънредни новини за ваксината, "Северен поток" и Навални

viber icon

Ключови теми засегна Владимир Путин, президент на Русия, по време на традиционната си годишна пресконференция. 

Той увери, че ще се ваксинира щом стане възможно и призова към масова ваксинация в Русия. Путин е уверен в ползата от "Северен поток-2" и се надява част от проблемите със Съединените щати да се решат при администрацията на Джо Байдън.

Голямата пресконференция на Путин се проведе чрез видоеконферетна връзка с резиденцията му в Ново Огарьово. Путин заяви, че страната е посрещнала достойно проблема с пандемията и отчасти по-добре от други страни. Увери, че още не се е ваксинирал, но ще го направи щом стане възможно.

"Във връзка с необходимостта от масова ваксинация считам, че това е нужно да се направи. Един от пътищата за преодоляване на всички въпроси, свързани с пандемията, е масовата ваксинация. Точна тя трябва да създаде общонационален имунитет. Повтарям още веднъж - нашата ваксина е ефективна и безопасна", каза президентът.
Москва ще продължи да увеличава подкрепата си за Донбас, а според Путин перспективите за развитие на руско-украинските отношения до голяма степен зависят от позицията на Киев.

Стопанинът на Кремъл е уверен в изгодата на газопровода "Северен поток-2" както за Европа, така и за Германия. Заяви, че се надява на уважение от страна на Съединените щати към проекта и на разрешение на проблеми между двете страни при новия президент.

Владимир Путин, президент на Русия: "Изхождаме от това, че новоизбраният президент на Съединените щати ще разбере какво става, той е опитен човек и във вътрешната, и във външната политика и разчитаме, че всички проблеми или макар и част от тях да се решат при новата администрация".
Според Путин разследването на западни медии на инцидента с Алексей Навални е "легализиране на материали от спецслужбите на Съединените щати". Той поиска от Запада официална заключение по случая и заяви, че още не е решил дали ще се кандидатира за президент през 2024-та.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?