71

Путин: Русия оставя отворен прозорец към Европа

Русия оставя "отворен прозорец" към Европа, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ДПА. Той засегна темата в обръщение към участниците в международен културен форум в Санкт Петербург.  "Когато стане течение, човек си мисли, че може би е разумно да затвори малко прозореца, за да не му е студено. Но времето за нас е хубаво. Не затваряме нищо, ние не сме в конфликт с европейското общество", каза Путин и поясни, че Русия преживява "трудно време" с европейския елит. 

Въпреки наложените от Запада санкции Кремъл твърди, че руската икономика продължава да расте, отбелязва ДПА, като посочва, че това е трудно да се потвърди. Путин заяви, че до края на годината икономическият растеж на Русия ще надхвърли 3%.

Пиер дьо Гол, внук на първия президент на Петата република генерал Шарл дьо Гол, се обърна към руския президент по време на форума в Санкт Петербург, като изрази желание Франция да се присъедини към БРИКС, пише ТАСС. "Що се отнася до участието на Франция в БРИКС, моля, ако Франция желае, може да остави заявка, ние ще я разгледаме. Особено след като Русия председателства БРИКС през следващата година, както вече казах, ще разработим въпроса с всички наши партньори", отговори руският президент.

Пиер дьо Гол е малко известен във Франция, но руските държавни медии обявиха неговите прокремълски изявления за доказателство, че водещи западни гласове подкрепят нападението на Москва срещу Украйна, коментира Франс прес. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Прозорецът

Прозорецът

18.11.2023 | 21:42

на 20 етаж е винаги отворен и очаква поредния кандидат.

Отговори
6 0
ДЖАМДЖИЯТА

ДЖАМДЖИЯТА

18.11.2023 | 20:42

Я ПА Я; ОТКРЕХНОЙСКОЕ АКНО КРАСНОЗНАМЬОННОЕ.

Отговори
5 0
Защо?

Защо?

18.11.2023 | 19:37

За къв са ти тия б ок.лузи бе човек!? ЕС най тъпото нещо...

Отговори
3 7

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?