49

Путин: Русия е готова за ядрена война

Ако американски военни влязат в Украйна, Русия ще ги третира като интервенционисти, заяви в интервю за агенция "РИА" и телевизия "Россия-1" Владимир Путин, цитиран от "Ройтерс".

Президентът казва също, че ако САЩ извършат ядрен опит, то Русия може да направи същото.

Той допълва, че Русия е готова - от военно-технологична гледна точка - на ядрена война, но засега нищо не води бързо към това.

Западните страни, след началото на специална военна операция в Украйна, смятаха да сложат край на Русия, но бяха изправени пред безсилието пред единството на руския народ, стабилността на руската финансово-икономическа система и нарастващите възможности на въоръжените сили, каза президентът на Русия.

Според Путин някои западни елити не искат да имат такава огромна страна в съседство и смятат, че е по-добре да я разделят на части. Според него западните страни дори се зарадвали след началото на спецоперацията и вярвали, че ще успеят да сложат край на Русия с помощта на санкции, западни оръжия и ръцете на украинските националисти.

"Оттук дойде лозунгът - да се нанесе стратегическо поражение на Русия на бойното поле. Но по-късно дойде осъзнаването, че това е малко вероятно, а още по-късно - че е невъзможно. И дойде разбирането, че вместо стратегическо поражение за нас, те са изправени пред безсилието, въпреки факта, че разчитаха на силата на всемогъщите Съединени щати. Те бяха изправени пред безсилието пред единството на руския народ, пред фундаменталните основи на руската финансово-икономическата система, нейната стабилност и пред нарастващите възможности на въоръжените сили на Руската федерация“, каза Путин.

"В САЩ има достатъчно специалисти в областта на руско-американските отношения и в областта на стратегическа сдържаност", каза Путин. "Затова не мисля, че тук нещата са се втурнали към
ядрена конфронтация, но ние сме готови за това", допълни той. Путин отново подчерта, че използването на ядрени оръжия е заложено в ядрената доктрина на Кремъл - политиката, определяща
обстоятелствата, при които Русия може да използва своите оръжия. "Оръжията съществуват, за да ги използваме", каза Путин. "Ние имаме наши собствени принципи", допълни той.

В интервюто Путин заяви, че Русия не се меси в никакви избори и ще работи с който и да бъде избран за президент на САЩ.

"Ние не се месим в по никакъв начин в никакви избори. И както съм заявявал многократно, ние ще работим с всеки лидер, на когото американският народ, американският гласоподавател се довери", каза Путин.

Той също така заяви, че Доналд Тръмп, когато е бил президент, го е критикувал, че е симпатизирал на настоящия президент на САЩ Джо Байдън.

Путин заяви, че Русия ще разположи военни на границата с Финландия, след като тя влезе в НАТО. Той определи присъединяването на Финландия и на Швеция към алианса като "безсмислена стъпка" и добави, че Русия ще разположи системи за унищожение и военнослужещи на границата с Финландия. "Ние нямахме военни там, но сега ще имаме. Там нямаше системи за унищожение, но сега те ще появят", каза Путин.

В интервюто руският президент заяви и, че Северна Корея не е искала ядрена помощ от Русия и припомни, че тя си има свой собствен ядрен чадър. "Те не са поискали нищо от нас", заяви Путин по адрес на севернокорейците.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
12 коментара
пишещ

пишещ

13.03.2024 | 12:41

В *маричките* се коментират само хвалебствия и опашати лъжи на джуджи,а за истинското положение с двойничето и обкръжението му - мълчат!

Отговори
7 0
Поредния

Поредния

13.03.2024 | 10:33

Чииииифутски оксиморон плод на чииииифутска дебилщина Хем на Путин го е страх Хем Путин чиииииифутите заплашвал Щото мен Путин като Българин изобщо не ме е заплашвал И няма как да бъде иначе Путин не заплашва Той предупреждава Във правилника за движение по пътищата няма ЗАППЛАШИТЕЛНИ знаци Има ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ Който ги игнорира като такива страда

Отговори
2 6
ИВАНУШКА ГЛУПАКА - национален руZZки герой

ИВАНУШКА ГЛУПАКА - национален руZZки герой

13.03.2024 | 09:24

Тия ги разправяй на въшливата ми ушанка. Кой ще ти харчи окрадените милиарди?

Отговори
7 4
И правилно...

И правилно...

13.03.2024 | 08:54

А страхливият Запад ,готов ли е??

Отговори
5 16
Дааа

Дааа

13.03.2024 | 09:05

Да, напълно сме готови за разпадането на раша, дори си приготвихме кашонче със скъпо уиски.

Отговори
12 5
Прости хора сте рубладжиите,

Прости хора сте рубладжиите,

13.03.2024 | 09:24

и тебе ще убие, бе копейкаджия пропаднал.

Отговори
12 3
България

България

13.03.2024 | 08:22

Путин за пореден път показва адеквстност в изказът си. Нищо скандално не е казал. Даже показва уважение към опонентите си. За разлика от тях, които постоянно насаждат напрежение.

Отговори
9 26
Не ти ли стига?

Не ти ли стига?

13.03.2024 | 08:17

Мръсник! Ще нападаш Украйна и Европа ли бе, юрроде? Малко ли кръв проля?

Отговори
29 8
Опа

Опа

13.03.2024 | 08:25

Я прочети пак, какво е казал Путин бе празноглавецо. Каква Украйна? Украйна е умишленото бойно поле на САЩ и западните и партньори. За разрушението на Украйна и войната основен принос имат точно тези, които в момента я защитават. Това вече и децата го знаят. Ако САЩ и запада бяха наистина миротворци, щяха да се стремят единствено към преговори за мир, а не към въоръжаване и заплахи за война.

Отговори
11 25
Дааам

Дааам

13.03.2024 | 07:42

Голямото шубе го хвана путлер, пак започна да плаши с ядрена война. Путерландия ще се разпадне и ще остане московия.

Отговори
32 15
Това кой

Това кой

13.03.2024 | 07:31

Двойник го казва . Че истинския от давна гние в земята .

Отговори
26 13
Цирк

Цирк

13.03.2024 | 06:52

Аве коя мисирка ти пише тия статии? Преди ковид тъпотии сега ядрени войни и итн, ваща мама само плашите гаргите

Отговори
26 10

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?