3906

Путин призова за преговори между Израел и палестинците

Президентът на Русия Владимир Путин призова за преговори между Израел и палестинците, като заяви, че е необходимо да се избегне разпростирането на конфликта, което би имало последствия в целия свят, предаде Франс прес.

"Необходимо е да се работи върху дипломацията вместо върху военния аспект и да се търсят решения за спиране на сраженията възможно най-скоро", заяви Путин.

"Второ, трябва да се върнем към процеса на преговори, които трябва да бъдат приемливи за всички страни, в това число и за палестинците", допълни той.

Путин предупреди, че трябва да се избегне разпростиране на конфликта на всяка цена, защото ако подобно нещо се случи, това ще има последствия върху международната ситуация, а не само върху региона.

Руският президент допълни, че Русия, която  е част от Квартета за Близкия изток заедно със САЩ, ЕС и ООН, призван да играе ролята на посредник, може да допринесе за този процес на уреждане на конфликта.

Путин обаче каза, че ситуацията е толкова сериозна, че е трудно да се помогне на процеса на уреждане на конфликта, информира БТА.

Вчера той заяви, че е необходимо създаването на независима и суверенна палестинска държава и че конфликтът е ясен пример за провала на политиката на САЩ в Близкия изток. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Вътю

Вътю

12.10.2023 | 11:26

То бива,ама не чак до там!!! Тепегьоз! Тенеке сурат...

Отговори
6 1
Реално

Реално

12.10.2023 | 10:07

Путин не е започнал едната в Украйна , защото е луд или лош. Тази война има дълбока и многогодишна история преди нейното начало. Зад войната в Украйна има мощни , външни интереси и тя беше предизвикана точно от тези външни сили! Добре е, човек да мисли преди да пише и говори! Русия в случая е страна, която е длъжна да се защитава. Да защитава суверенитета си и своето съществуване. Именно това е и причината, за тази продължаваща война, която никой от "миротворците" не се стреми да спре, а точно обратното. Стимулират я с всички сили! Как да реагира Русия? Да се подчини ли? Невъзможно! И това е ясно на всички! Кризата в близкия изток е съвсем различна. Там става въпрос, за един вековен конфликт, който перманентно ескалира. Конфликт, в който участват промити мозъци с мюсюлманска религия, които убиват по най-жестокия начин всичко живо на пътя си. Тези същества не могат да преговарят! Те никога няма да се съгласят на друго, освен да убиват , заради жалките си и нечовешки амбиции. Така беше с ИДИЛ, така е и с Хамас и всички останали, мюсюлмански, терористични организации. За тях целта не по-добър свят с други правила, а свят, който да същедреува само с техните, туземски и примитивни правила основаващи се на някакви детайли от исляма. Но не и положителните му такива. Това са неизлечими фанатици. Затова думите на Путин трябва да бъдат приети мъдро и сериозно, защото обратното безусловно ще доведе до световно разрастване на военните конфликти. Реално ситуацията върви точно натам и ескалира ежедневно към сериозен, световен конфликт, който в един момент може да се превърне и в религиозен! Не е редно да играем на Филип и фоби, а да се стремим към мир и спокойствие, което ще се случи само с обединение и преговори за мир между всички, световни лидери! Няма никакъв друг начин!

Отговори
2 8
Същата работа

Същата работа

12.10.2023 | 08:35

Това все едно канибал да призовава за повече хуманност при сготвянето на жертвите.

Отговори
10 2
Блатен хумор

Блатен хумор

12.10.2023 | 07:33

Активиралият арабските терористи го раздава миротворец. Русия и Иран - гълъбчета с маслинови клонки в човчиците моля ти се.

Отговори
13 1
Световният у-биец

Световният у-биец

12.10.2023 | 01:43

призовава за мир!

Отговори
17 2
Сребролюб Мангизлиев

Сребролюб Мангизлиев

11.10.2023 | 23:35

Призовавам Путин да отиде и да ги освободи

Отговори
15 2
човек

човек

11.10.2023 | 22:46

който води война не може .......

Отговори
19 4

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?