Следвайте ни

Путин обяви: Донбас не е нужен на Украйна

viber icon

Западът се опитва да превърне Украйна в своеобразен антипод на Русия за собствена изгода, но Москва никога няма да се примири с това. Истинската независимост на Украйна е възможна само в партньорство с Русия. А Донбас не е нужен на Украйна, включително и защото жителите му никога няма да приемат налагания му със сила ред.

Такива тези застъпва президентът Владимир Путин в статия, озаглавена “За историческото единство на руснаците и украинците”, публикувана на сайта на Кремъл.

В статията Путин припомня няколкото века обща история на руснаци и украинци и защитава теорията, че това е един народ, пише pik.bg.

Президентът обвинява Киев, че превръща русофобията в своя държавна политика, за което бил въвлечен от Запада. На този фон жителите на Донбас “грабнаха оръжие, за да защитят своя дом, език, своя живот”, пише Путин, като подчертава, че “Русия направи всичко, за да спре братоубийството”.

  
“САЩ и страните от ЕС много преди 2014 г. опитваха да принудят Киев да прекрати икономическото сътрудничество с Москва, стъпка по стъпка вкарваха Украйна в опасна геополитическа игра, целта на която е да превърне Украйна в бариера между Европа и Русия, в плацдарм против Русия”, посочва Путин и нарича това концепция “анти-Русия”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

= * =

= * =

14.07.2021 | 08:46

Пyткин упорито види Европа към война.

Отговори
8 4
по скоро

по скоро

14.07.2021 | 09:40

Путин е единственият с разум който се опитва да измъкне остатъците от Европа/днешеният наследник на Нацискта Германия/ от война която така или иначе ще е на територията на самата Европа.

Отговори
1 7
За куку =*=

За куку =*=

15.07.2021 | 11:31

Туй как го измисли ,Пунчо

Отговори
0 0
анонимен

анонимен

13.07.2021 | 23:21

Киев пък съвсем не е нужен на Украина

Отговори
9 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?