71

Путин обяви частична военна мобилизация в Русия! Указът вече е подписан

Путин предупреди онези, които се опитват да изнудват Русия с ядрени оръжия: „Розата на ветровете може да се обърне в тяхната посока“

Основната тема в изявлението е провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединяване към Руската федерация

 

Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия, съобщи ТАСС.  

Президентът се обърна към гражданите на Русия с реч, в която оправда т.нар. "специална операция" в Украйна с това, че Западът иска за постигне разпадане на Руската федерация. Войната е довела до големи загуби и заради това е решил да подкрепи предложението на Министерството на отбраната на Русия.

Указът за частична мобилизация вече е подписан. Мобилизационните дейности в Русия ще започнат днес, заяви Путин. На мобилизация ще подлежат само граждани, които в момента са в запаса, които са минали военна служба и имат опит.

Путин каза, че основната цел на спецоперацията в Украйна остава непроменена - освобождаването на цялата територия на Донбас. Президентът възложи на Министерството на отбраната да определи статута на доброволците в страната, той трябва да бъде същият като на офицерите от редовната армия.

"Mобилизираните лица, участващи в спецоперацията, ще получат възнаграждения и статут на военнослужещи, служещи по договор", изтъкна руският лидер.

 
Основната тема в изявлението е провеждането на референдуми в ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област за присъединяване към Руската федерация. Гласуването е предвидено за периода от 23 до 27 септември.

"След началото на специалната операция, включително на преговорите в Истанбул, Киев реагира положително на предложенията на Русия, но Западът не хареса мира и Украйна получи директно нареждане да наруши споразуменията“, заяви Путин. Относно референдумите, той допълни, че Русия не може да предаде близките си хора и да не отговори на желанието им сами да определят съдбата си.

Путин предупреди онези, които се опитват да изнудват Русия с ядрени оръжия: „Розата на ветровете може да се обърне в тяхната посока“

 
Той каза, че

Западът е показал, че целта му е да унищожи Русия

и че се е опитал да превърне народа на Украйна в пушечно месо.

"Руснаците могат да бъдат сигурни, че териториалната цялост на Русия ще бъде подкрепена с всички налични средства", допълни Путин. Той допълва, че е започнал ядрен шантаж обяснявайки, че Западът не само поддържа обстрела по АЕЦ в Украйна и но и говори, че западни политици се изказват за възможността срещу Русия да се употреби ядрено оръжие.

На тези, които правят подобни изказвания, искам да напомни, че ние също разполагаме с всякакви оръжия за поразяване, които са по съвременни от тези на страните от НАТО. И при заплаха за нашата страна и за защита на Русия

 

Изказването на Путин се очакваше вчера. Но в полунощ каналът Forbes Telegram, позовавайки се на източници в президентската администрация, каза, че речта на президента ще се състои, когато „Далечният изток се събуди“.

Очаквайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
89 коментара
"Миротворцы" России

"Миротворцы" России

21.09.2022 | 16:49

"Миротворцы" России 21.09.2022 | 16:26 Черных дней череда, трудный час наступил, На Украинскую землю, враг-безбожник ступил. Не щадя никого, все сметая с пути, Миротворцы России, покорить нас пришли. Но вот в первом бою, понял русский солдат, Каждый метр земли, будет дорого взят. Карабах и Литва и Абхазия – все, Мало крови вам той вы хотите еще. Пусть нас мало и пусть, Украина не так мала, И отчизна пылает, но ты не взята. Пока бьются сердца, зов к свободе звучит, И Бог нам поможет врага сокрушить. Не жалея себя, парни жизнь отдают, Мы тебя отстоим в генеральном бою. Белым снегом зима, заметет все кругом, И в руинах лежащих, город родной. И ураганный огонь, на себе ты сдержал, Київ – имя свое, ты не раз оправдал. И самашки горят, и рыдают сердца, И Россия за все, ты заплатишь с полна. Мы Украинцы, мы гордые гор сыновья, Мы себя покорить не дадим никогда. Вихрем смерти война, пронеслась по Украине, Но мы будем сражаться, будем мстить вам за тех. Кто под танки бросался, взрывая себя, Кто живым не давался, в тесках у врага. На Российской земле, всполохнем мы пожар, Пламя плачь на Украину, ведь не раз обжигал. Обжигал, но не смог сжечь ее до конца, На колени Украинец, не встал никогда.

Отговори
3 0
иде Путин с големите шамари

иде Путин с големите шамари

21.09.2022 | 14:46

стари беззъби седесари квичат поср*ни, сяшаш тях ще ги мобилизират!

Отговори
3 4
Афро-ясно колко е и вашият капацитет.

Афро-ясно колко е и вашият капацитет.

21.09.2022 | 14:44

Марица-отвращавате ни!

Отговори
3 0
старите беззъби луди седесари

старите беззъби луди седесари

21.09.2022 | 14:43

пак ли напляскаха Путин?

Отговори
3 3
Всеки

Всеки

21.09.2022 | 13:55

путиновски трол, който пише десетократно е родоотстъпник, няма право да се нарича българин и да замонава на фронта. Такива боклуци нямат масто сред нас ! Параноикът лилипут сам се детронира с този акт, вместо да прекрати този геноцид ! Историята ще го помни като Хитлер на 21-ви век !

Отговори
3 7
Мнение

Мнение

21.09.2022 | 14:05

Какво мислиш за укрофилите, които пишат по 10 пъти на час 'Слава Украйна' вместо 'Да живее България'. Каква присъда ще поставиш на тях? Нали, да сме балансирани :)

Отговори
5 3
Ти си истински Украинец

Ти си истински Украинец

21.09.2022 | 16:18

Прост, напушен и насмьркан

Отговори
4 3
Цялата жълта Марица

Цялата жълта Марица

21.09.2022 | 13:21

Напред да пазим западните педе_рунгели и да плюем против Русия . Нещ@стници . Кръв да ви плюят децата , вашата майка .

Отговори
7 11
хахахахахаа

хахахахахаа

21.09.2022 | 13:26

Оръжията, разузнаването и тактиката на западните педерунгели цепят дупарите на руските убитаци. Яко нали?

Отговори
5 9
Жълтите гащи на ватниците

Жълтите гащи на ватниците

21.09.2022 | 13:30

Аре отивай да се могилизираш в рашия

Отговори
6 5
Западняк

Западняк

25.09.2022 | 17:55

Много руснаци започнаха да плюят против Русия. Никой не иска да мре за Путин. Затова “великата” руска армия посреща мобилизираните с водка - да ги замае докато ги закарат до фронта да им е по-весело, пък после… на Путин му е през куро! Само българските платени или заблудени сволочи продължават да хвалят диктатора Путин. Срам за България!

Отговори
0 0
Така значи

Така значи

21.09.2022 | 13:12

Явно им върви по план военната операция на тия глупендери, че 400 000 професионална армия не им стига, та опират и до запасняци. Явно им жервтите са им повече от брутални, а не както нагло лъжат че били около 6000.

Отговори
9 5
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

21.09.2022 | 13:17

Над 53 000 ГРУЗ - 200...

Отговори
5 0
Коментар

Коментар

21.09.2022 | 13:05

Защо на Запад да са нацисти? Кой нападна Украйна? Кой обяви, че няма такъв народ? Чии пропагандисти и тролове обявиха украинците за низша раса? Кой обяви, че се нуждае от жизнено пространство? Кой държи в страх собствения си народ?

Отговори
9 8
Българин

Българин

21.09.2022 | 12:59

То и няма нужда Руската Федерация с 100 000 войници завзе 20% от нацистка Украйна. Какво ли ще стане с 300 000 войници идва краят на Украйна.

Отговори
12 13
Да аме НЕ

Да аме НЕ

21.09.2022 | 13:16

Нахлулата руска нармия в Украйна е двойно повече - около 200 000 и за 7 месеца са извъртяли поне още 100 000, защото няма как толкова време да воюват едни и същи хора нонстоп. Отделно поне още 25 000 вече са избити. За да победи Русия трябва да вкара поне 1 милион армия в Украйна (професионална, наборна + запасняци).

Отговори
5 7
Пак НАШИ и ваши, разбирай - простосмертни....

Пак НАШИ и ваши, разбирай - простосмертни....

21.09.2022 | 12:52

Депутати, държавни и общински служители няма да бъдат пращани на фронта в Украйна. На подлежащите на мобилизация е забранено да напускат местожителството си без разрешение от военния комисариат

Отговори
8 3

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?