49

Путин нанесе съкрушителен удар по "Вагнер"

Възможно е Русия вече да не да не финансира дейността на наемническата група "Вагнер", съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

В ежедневната си сводка ведомството каза, че руската страна е предприела действия срещу някои други бизнес интереси на собственика на "Вагнер" Евгений Пригожин, след като той оглави неуспешен бунт срещу на руската армия през юни.

"Ако руската държава вече не плаща на "Вагнер", следващият най-вероятен платец е властта в Беларус", се посочва в сводката, като се добавя, че това ще доведе до източване на ресурсите на Беларус.
 
Министерството каза още, че "Вагнер" се ориентира към съкращаване и преструктуриране, за да се спестят разходи за заплати на служителите в момент на финансов натиск.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
русофил

русофил

13.08.2023 | 19:33

Не берете грижа за Вагнер и Путин. Има толкова начини за скрито финансиране .Гледайте ,че май Вашите английски магазини са празни.

Отговори
2 3
Така е

Така е

13.08.2023 | 21:13

Англичаните се запасяват със сол, олио, брашно и газени лампи.

Отговори
0 0
Ми 66!

Ми 66!

13.08.2023 | 19:28

Абе, ангелизи трябва да сте много наивни да мислите ,че това което направиха Вагнер е опит за преврат и се е случило без знанието на Путин!Ами направиха едно шоу за наивните кравари и хохли и си видяха “приятелите”!Вкараха в капана продажните политици и военни и се изчистиха от предателите!Сега престои неочакването!Сибирската мечка не спи !

Отговори
3 2
В Русия цари хаос

В Русия цари хаос

13.08.2023 | 18:30

Не знаят какви са, наследници на великия СССР или православна империя. Путин е слаб цар, но придворните му са страхливи угодници. Пригожин заслужаваше да му отрежат главата на Червения площад, там има специално историческо място за такива наказания с място за зрителите. Вместо това нищо. И тази глупава, безполезна война, уж да се покаже велик завоевател и обединител. Не е.

Отговори
3 3

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?