1553

Путин като бог! Опрости греховете на загиналите пандизчии

Руските затворници, загинали в Украйна, са изкупили дълга си пред обществото, заяви президентът на Русия Владимир Путин, предаде АФП. За да подсилят редовната войска, която се сражава в Украйна, армията и наемническата групировка "Вагнер" усилено набират военнослужещи от руските наказателни колонии - убийци, изнасилвачи, каквото дойде

"Те са мъртви", каза Путин по време на телевизионна среща, визирайки затворниците, загинали в Украйна.

"Всеки може да направи някакви грешки, някога и те са ги правили. Но те отдадоха живота си за Родината и напълно изкупиха вината си", каза Путин на срещата с военнослужещи, които са се сражавали край украинския град Урожайне на южния фронт.

След кратка дискусия с войниците Путин почете с минута мълчание паметта на загиналите в боевете затворници. Руският лидер заяви, че войниците, които са се сражавали край Урожайне - където според Министерството на отбраната е била отблъсната украинска атака - са "емблематичен пример за смелост и героизъм".

Съобщава се, че осъдените са били използвани като пушечно месо, включително в горещата точка на Източна Украйна - град Бахмут.

Международни експерти твърдят, че в някои случаи затворниците са били вербувани да се бият в Украйна чрез заплахи или сплашване.  Критици на Кремъл анализират, че рехабилитацията и реинтеграцията на травмираните бивши войници е голямо предизвикателство за Русия. Някои от бившите затворници, завърнали се от фронта, извършват нови престъпления.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ковач

ковач

29.09.2023 | 23:53

Нагла йезуитщина!

Отговори
1 1
ryrty

ryrty

29.09.2023 | 22:49

Разпродажба`!!!Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN. ----- https://mub.me/handy

Отговори
0 1
Батко

Батко

29.09.2023 | 22:18

А нашият бог е другаря КостооФ!

Отговори
0 1
Путин опрощава грехове

Путин опрощава грехове

29.09.2023 | 22:12

като един истински Бог.

Отговори
0 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?