1553

Путин forever! В Кремъл изобретиха безсмъртието

Истинският руски президент е елиминиран още през 2007-а. Патрушев и компания управляват, използвайки двойници

От Петър Марчев

 

Да си припомним случая. На 1 ноември 2006 година критикът на Путин - неговият бивш колега от КГБ Александър Литвиненко, е отровен в Лондон. Той умира три седмици по-късно в болница, а в тялото му са открити следи от редкия радиоактивен изотоп полоний-210.

Следователите от Скотланд ярд стигат до извода, че Литвиненко е отровен от свой отдавнашен познат - бившия офицер от КГБ Андрей Луговой, действал съвместно с руския бизнесмен Дмитрий Ковтун. Смята се, че всичко е станало на среща в бара на един лондонски хотел, по време на която отровата била сложена в чая на Литвиненко. Британските тайни служби заявяват, че отравянето носи всички признаци на "спонсорирано от държавата убийство".

По-важно е защо и как се стигна до това разчистване на сметките в мафиотски стил

В продължение на 11 години Литвиненко работи в службите за сигурност - първо в съветските, след това и в руските. През 2000 година бяга във Великобритания и моли за политическо убежище, но разкритията му започват още преди това: през ноември 1998-а той и множество други негови колеги съобщават на пресконференция, че са получили поръчка да убият влиятелния олигарх и политик Борис Березовски.

След това Литвиненко е уволнен от ФСБ и многократно е арестуван. Обвинен е за извършването на редица престъпления - от злоупотреба с власт до незаконно притежаване на оръжие. През 2004 г. Литвиненко става агент на британското разузнаване MI6, сътрудничи и на испанските тайни служби и предава информации за руската мафия в Европа и за нейните връзки с властите в Москва. Литвиненко многократно отправя упреци към руските тайни служби и лично към Путин, най-вече в книгата "ФСБ взривява Русия". В нея се казва, че ФСБ е организирала взривовете на жилищни блокове през 1999 година, както и други терористични удари в Русия, за да оправдае войната в Чечения и да изведе Путин на власт. В книгата са описани и връзките на ФСБ с престъпни групировки.

Но капката, която прелива чашата на търпението на тогавашния господар на Кремъл,

е публикацията на Литвиненко, в която той обвинява Путин в педофилия и твърди, че има видеозапис, на който се вижда как Владимир Владимирович прави секс с две деца. Записът е бил направен в явочна квартира на ФСБ - същата, в която бе заснет и тогавашният главен прокурор как се забавлява с проститутки. И така се стига до смъртоносния чай с полоний…

Ако продължим нататък, трябва да преразкажем и историята, приписвана на бившата първа дама на Русия - Людмила Путина. Според нея истинският президент на РФ бил убит и подменен с негов двойник. Екссъпругата на руския държавен глава се жалва, че била подлагана на унижения, а животът с него бил истинско мъчение.

Неколкократно Людмила Путина правила опити да подаде молба за развод, ала била заставяна да мълчи, като била изпращана в психиатрична клиника… Месец преди смъртта си през 2007-а Владимир Путин излязъл от дома им посред нощ, без да предупреди. Така и не се появил повече. Малко след това една нощ в жилището им дошли хора, които търсели нещо специално. Тя била предупредена, че ако иска да живее, ще трябва да мълчи. Няколко дни след това се появил и първият дубльор на Владимир Путин, а тя била принудена да играе ролята на негова съпруга. Тази сензационно звучаща история уж била тиражирана от немския вестник „Die Welt”, но наша проверка установи, че подобно интервю на сайта на изданието липсва. Възможно е и да е било свалено впоследствие.

Както и да е -

версията на Людмила Путина поражда поне два въпроса.

Първо, защо е било необходимо убийството на истинския Путин? Възможно е той да се е държал гадно с политическото и държавното си обкръжение в ръководството на РФ, да им е „извивал ръцете“. И гръмналият публичен педофилски скандал да им е дал „морално“ оправдание за неговото премахване.

Вторият въпрос - каква е ролята на Людмила Путина в тази сага? Според интервюто в „Die Welt” бившата първа дама твърди, че след изчезването на истинския Путин я е спасило само обстоятелството, че враговете на Путин не успели да открият точна нейна двойница. Това обяснение не звучи сериозно - какъв е проблемът „новият“ Путин да остане вдовец, след като кагебейците запушат устата на основния свидетел - жена му?! По-вероятно е съпругата Людмила да е доброволен съучастник в елиминирането на „лошия“ Путин.

Да припомним, че през 2013 г. семейство Путини обявиха официалната си раздяла. Какво се случи после с Людмила? Тя се сдоби с чисто нов, двойно по-млад атлетичен съпруг. А също и с луксозни имоти както в Западна Европа, така и на пъпа на Москва. А наличните данни показват, че „джобните“ <210> пари никога не свършват, защото са захранвани от държавната хазна. Е, как стават тези работи, някой знае ли?

Нека обобщим генералната ситуация. Очевидно в Кремъл вече са изобретили безсмъртието!

Чрез система от няколко двойници Путин може да счупи всички земни рекорди по дълголетие и да управлява вечно. Или поне докато реши разбойническата банда в Кремъл, която управлява на практика.

Но кои са ТЕ?

Сред тях изпъква фигурата на застарелия Николай Патрушев, шефът на  Съвета за сигурност на РФ. Той е известен със своя национализъм, безскрупулност и богат опит в шпионажа. Западняците го наричат „втория най-силен човек в Русия“. 72-годишният руснак често е описван като мистериозна фигура. Смята се, че стратегията за войната в Украйна е именно негова.

А ето го и най-сериозното потвърждение на нашата конспиративна теория -  Кирил Буданов, началника на Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна, също твърди, че Русия се ръководи от така наречения „колективен Путин“.

„Дали истинският Путин е жив, или не - по принцип това не влияе на нищо. Сега в Русия има ясно дефинирани две "Кремълски кули". Те се състезават помежду си. „Колективният Путин“ се ангажира да балансира тези две сили, така че нито една от тях да не поеме властта. Ако някоя от тези силови групировки вземе връх, това ще доведе до определени промени в руската държава“, в това е убеден украинският то разузнавач.

И още - изданието TEXTY е направило анализ на 10 000 стенограми на речи на Путин, произнесени от 2000 г. до сега. В началото на управлението си руският лидер се обявява за приятелство със Запада. Той е убеден, че европейските ценности са присъщи на руснаците, и демонстрира приятелско отношение към световните лидери и организации. Съединените щати са един от основните партньори на Русия.

В онези години Путин не критикува създаването на нови американски военни бази в чужбина. Русия установява отношения с НАТО, а Путин твърди, че Москва няма нищо против самата тя да влезе в Северноатлантическия съюз.

Анализът на Путиновите речи показва кога е времевият вододел, от който неговата реторика става враждебна спрямо Запада - именно през 2007 година. Тоест, имаме още едно доказателство, че тогава „добрият Путин“ е бил заменен с рашисткото си копие. През февруари 2007-а Путин произнася знаковата си мюнхенска реч, в която рязко се обявява против Запада и САЩ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
13 коментара
Путин е страхливо джудже

Путин е страхливо джудже

10.06.2023 | 12:05

Помните 20-метровата му маса, да не го заразят случайно, как всеки, с когото се срещаше, минаваше 14-дневна карантина и изведнъж пъзльото цъфва уж в Донбас и се здрависва с уж случайни донбасци. Чист Мосфильм. Или когато го бяха монтирали на среща с едни стюардеси, малко полупрозрачен такъв един.

Отговори
3 3
При някои си е русофобия,

При някои си е русофобия,

10.06.2023 | 10:57

но при други е естествена човешка погнуса. Не разбирам, каква русофилия може да оправдае случващото се, когато от Путин страдат и руснаците. Обикновените хора, не милиардерите от неговия кръг.

Отговори
3 2
Володя

Володя

10.06.2023 | 10:12

Русофобията в България вече копае дъното... Много жалко за "автора" Marica.bg. Марица беше добър вестник, но някои хора и рубрики просто трябва да се подменят със по-смислени и логични хора. Тази статия е СРАМ ЗА БГ ЖУРНАЛИСТИКАТА, освен ако от Марица не искат да преминат към жълтата преса.

Отговори
3 2
Киро

Киро

10.06.2023 | 09:01

Комунистическите пенсионери днеска са станали рано.

Отговори
2 3
Мимет

Мимет

10.06.2023 | 02:13

Трябва да се направи тест за дрога на целия екип на Марица

Отговори
12 3
Гамен

Гамен

10.06.2023 | 00:44

"Марица" не наследи ли "Отечествен глас"? Нещо като пловдивско "Работническо дело". Откъде да знаят, че Литвиненко бил отровен с Полоний, ама до ден днешен няма Смъртен акт. В който официално да е вписана причината за смъртта. Защото в болницата, където е бил Литвиненко никой никога не е извършвал деактивация от радиоактивност. Защо? Защото не е имало никакъв Полоний. А роднините чакат смъртния акт, за да получат наследството. Ама ще получат "от трите по-дългото".

Отговори
8 3
Западняк

Западняк

09.06.2023 | 23:11

Поредната глупост на Марица.

Отговори
13 4
Цецо

Цецо

09.06.2023 | 22:47

Този Путин направи Запада на съсдарма и затова се чудят каква глупост дя измислят краварите и лизачите от ЕС. Яко този е дульор значи е по страшен от истинския Путин- дръжте се мъжки дженжари и воиници с полички и лакирани нокти.

Отговори
14 13
Колективният Путин срещу Колективния Запад

Колективният Путин срещу Колективния Запад

09.06.2023 | 22:12

Най-вероятно е само легенда, но пък е забавно за четене. По-вероятно е Путин да се е променял през годините, развращаван от безграничната си власт. А в основата ѝ са униженията, които е преживял като дете. Имал е да си връща много.

Отговори
15 3
Н от Русия

Н от Русия

09.06.2023 | 22:11

Путин искал Русия да влезе в НАТО. Путин "бил убит". Изводът: НАТО го убива, защото е против влизането. Ами как се пързалят човечета...

Отговори
11 4
Обаче

Обаче

09.06.2023 | 22:32

В началото Путин наистина говореше, че Русия може да влезе в НАТО. Има го в мрежата. Тогава беше приятел със Запада.

Отговори
10 2

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?