46

Путин: Финландия и Швеция да влязат в НАТО, но Русия ще им отговори

След като НАТО нарече Москва „най-голямата пряка заплаха” за западната сигурност, Русия продължава офанзивата в Източна Украйна. Украинските власти се опитват да евакуират цивилните от Лисичанск, който е център на руските атаки.

По данни от Киев близо 15 000 души остават подложени на безмилостен обстрел. Областните управи на Николаев и Кривой рог съобщиха за сринати цивилни сгради и жертви сред мирното население след бомбардировки.

На този фон, президентът Путин обяви, че не било проблем, ако Финландия и Швеция влязат в НАТО, но Русия щяла да отговори симетрично при разполагане на военни контингенти и инфраструктура.

Путин допълни, че не е изключено да се появи напрежение в отношенията на Москва с Хелзинки и Стокхолм заради членството в Алианса.

„По отношение на Финландия и Швеция, ние нямаме проблеми с тях, каквито, за съжаление, имаме с Украйна. С тях нямаме териториални спорове. Няма нищо, което може да ни притеснява по отношение на това Финландия и Швеция да станат членове на НАТО. Щом искат, моля, нека го направят. Но те трябва ясно да разберат, че не са се сблъсквали с никакви заплахи преди това. Сега, ако НАТО-вските войски и инфраструктура бъдат разположени, ние ще бъдем принудени да отговорим по същия начин и да създадем същите заплахи за териториите, от които се създават заплахи срещу нас. Очевидно е. Какво, не го ли разбират? Всичко вървеше добре между нас, но сега ще има напрежение, със сигурност ще има”, заяви Путин.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Чърчил

Чърчил

30.06.2022 | 10:26

Абе джудже н_ескопосано ти не разбра ли че с целия свят не можеш да воюваш, какво само се репчиш за щяло и нещяло. Не си ли виждаш че цялата ти с_капана икономика работи само за военна продукция ама и това ще свърши.

Отговори
17 6
Путин

Путин

30.06.2022 | 13:52

Стой та гледай мушморок!

Отговори
2 4
И??

И??

30.06.2022 | 08:58

И какво, ще бомбардираш Хелзинки и Упсала ли бе, военнопрестъпник? Както Буча, Бородянка, Мариупол, Ирпен, Миколаев, Чернигив...Северодонецк...?

Отговори
21 18
Киро

Киро

30.06.2022 | 08:51

Ти ги вкара в НАТО, бе монголски сатрап.

Отговори
22 10

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?