2374

Путин даде "зелена светлина" на Украйна за членството в ЕС

ЕС не е военна организация, затова Русия не е против членството на Украйна в него, но това едва ли ще стимулира ръста на икономиката на страната. Това заяви руският президент Владимир Путин в речта си пред Икономическия форум в Санкт Петербург.

Москва единствено е против „военното развитие” на Украйна. А решенията относно икономическата интеграция в каквито и да било обединения е работа на самите украинци.

Никога не сме били против това (присъединяването на Украйна към ЕС). Винаги сме били против военното развитие на украинска територия, защото тя застрашава нашата сигурност. Срещу това бяхме против. Но що се отнася до икономическата интеграция - за Бога, това е техен избор", обясни Путин.

Той отбеляза, че ЕС трябва да реши дали е целесъобразно присъединяването на Украйна към ЕС. "Всяка държава може да вземе суверенно решение дали да се присъедини или не към икономическо обединение и само то решава дали да приеме нови държави за членове или не. Страните от Европейския съюз трябва да определят доколко това е възможно и подходящо за ЕС. Дали това е в полза или във вреда на Украйна - това също е тяхна работа, работа на украинския народ и на сегашното украинско ръководство ", заключи руският президент.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Дии

Дии

17.06.2022 | 23:55

Дал Путин. Дал е щото не може да ги спре. И за НАТО ще даде. И Крим ще даде. Руснаците ще го разберат по трудния начин. Много страдания ги чакат. Ще си платят за всичките зверствата и простотии които са причинили на нормалните хора.

Отговори
3 5
Богдан Попов

Богдан Попов

17.06.2022 | 22:27

И го наричахте Хитлер и какьв ли не. А Вие унищожете бьлгарския ЛЕВ както сте идиоти. Много са примерите- Португалия, Гьрция и други. Видяхте до кьде я докараха с еврото. Те поне са по- хитри а ние сме пьлни глупаци и мафиоти.

Отговори
10 4

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?