71

Путин даде високо звание на шефа на "Газпром"

Руският президент Владимир Путин удостои шефа на "Газпром" Алексей Милер със званието "Герой на труда" на Руската федерация, съобщи ТАСС.

Агенцията уточни, че съответният указ на държавния глава е публикуван на официалния портал за правна информация на Кремъл.

"За специални трудови заслуги към държавата и народа присъдете званието Герой на труда на Руската федерация на Алексей Борисович Милер, председател на управителния съвет, заместник-председател на съвета на директорите на "Газпром", Санкт Петербург", се казва в документа.

Милер е роден през 1962 г. в Ленинград (днес Санкт Петербург). На 31 януари ще навърши 60 години. Завършва Ленинградския финансово-икономически институт. "Н. А. Вознесенски", има докторска степен по икономика.

От 2001 г. - председател на борда на "Газпром", от 2002 г. - заместник-председател на съвета на директорите на компанията.

Припомняме, че "Газпром" обяви рекордни резултати през 2021 година.

Изминалата година пазарът на природен газ отбеляза и други рекорди - най-вече в цените, достигнали изключително големи стойности. Ако в началото на август фючърсите се търгуваха на ниво от 515 долара, то два месеца по-късно вече бяха направили скок от два пъти, а на 21 декември достигнаха исторически максимум от 2190.4 долара на хиляда кубически метра. Флуктуациите на цените се обясняват с ниското ниво на запълване на газохранилищата в Европа и високите нива на търсене на азиатските пазари.

Агенция "Новости" обвързва високите цени на природния газ и с неяснотите за пускането на реалните доставки по изградения вече "Северен поток - 2". Русия обаче от месеци играе с количествата, доставяни за Европа, като изпълнява само дългосрочните договори, а е ограничила доставките за краткосрочните такива и на свободния пазар, пише money.bg.

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?