2374

Путин "бичува" публично свой министър, липсвали поръчки за нови самолети

Президентът Владимир Путин подложи на публични подигравки един от своите вицепремиери в първото за годината заседание на руското правителство в сряда.

В публикувано от РИА Новости видео Путин пита вицепремиера Денис Мантуров (който също е министър на търговията и промишлеността): "Защо се правите на глупак".

През юли на Мантуров бе поверена отговорността за отбранителната индустрия на Русия. Тогава той се ползваше с благоразположението на Путин, придружаваше го при различни пътувания, предава Асошиейтед прес. Но явно санкциите оказват влияние върху способностите на Русия да се снабдява с ценни ресурси (повод за гнева на Путин е липсата на поръчки за нови самолети).

На Мантуров е било възложено да сключи договори на стойност 175 милиарда рубли (2,56 милиарда долара) с държавната авиокомпания "Аерофлот", според Ройтерс. Путин ядосано твърди, че няма и един подписан.

В клипа се вижда как министърът гледа надолу към бюрото си, докато президентът жестикулира саркастично.

 

"Денис Валентинович, вие сте уредили всичко, но няма договори. Няма договори с предприятията! Директорите ми казаха. Защо се правите на глупак? Кога ще има договори? За това говоря. Моля ви да завършите тази работа в рамките на един месец".

"Бичуването" продължава близо минута, като останалите 12 участници в разговора запазват мълчание, някои изглеждат крайно погълнати от документи пред себе си.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Ян Бибиян

Ян Бибиян

15.01.2023 | 21:17

Путлер е завършен фашизиран психопат!!!

Отговори
0 0
На дивана

На дивана

12.01.2023 | 06:26

западняка - copocoид бълва простотия след простотия !

Отговори
7 15
Дедо Ванго

Дедо Ванго

12.01.2023 | 06:14

Ако съм на Мантуров, веднага бих спрял пушенето, по-високо от първи етаж никакви разходки и най-вече бих се оглеждал много като пресичам!

Отговори
15 6
Кой заблуждавате

Кой заблуждавате

12.01.2023 | 06:13

Путин към Мантуров: "Кой всъщност заблуждавате?" 11.01.2023, 17:53 По време на среща с членове на правителството на Руската федерация, която се проведе на 11 януари, президентът Владимир Путин възложи на вицепремиера - министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров да завърши регистрацията на поръчките за самолети в рамките на един месец. "По ваши инструкции в края на миналата година представихме на правителството паспорт на инвестиционен проект за лизинг на самолети. Решението за одобряването му е напълно договорено. През 2023-2025 г. се планира да бъдат доставени 63 самолета на Аерофлот, като се позовава на 34 заместващи вноса Superjets, 18 MS-21 и единадесет Tu-214. Тази година 175 милиарда рубли ще бъдат отпуснати от Фонда за национално благосъстояние за изпълнението на програмата", съобщи Денис Мантуров.След като изслуша доклада на вицепремиера, Путин заяви: "Дълго. Твърде дълго. Предприятията трябва да разбират своите перспективи, поръчки. Те трябва да наемат работна ръка, трябва да запазят или разширят производствения си капацитет, разбирате ли? Те трябва да разберат колко ще поръча военното ведомство, колко цивилни машини ще бъдат поръчани.Ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията увери, че ведомството "ще се опита да направи всичко възможно с колегите от икономическия блок", но президентът не се задоволи с такъв отговор. "Не, не се опитвайте да дадете най-доброто от себе си, но моля, направете го в рамките на един месец. Това трябва да стане до месец, не по-късно", подчерта държавният глава.

Отговори
4 9
Западняк

Западняк

12.01.2023 | 03:13

Даже и Аерофлот не иска руски самолети. И този министър скоро ще “скочи” от по-висок етаж на някой хотел.

Отговори
16 2
Путин на сцената в ролята на строг, но грижлив стопанин на държавата

Путин на сцената в ролята на строг, но грижлив стопанин на държавата

11.01.2023 | 23:39

Нови руски пътнически самолети обаче няма да има. И той го знае. Имаше стари, съветски, които сравнени с новите са като стара Волга до нов Мерцедес, имаше Сухой Суперджет със 70% вносни части, малък, за средни разстояния. И един дето още не е готов, МС - 21.

Отговори
15 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?