1553

Пуснаха запис с единия терорист, накараха го да изяде ухото си СНИМКА 18+

Свързаният с ЧКВ "Вагнер" телеграм канал Grey Zone разпространи видео, за което се твърди, че е от първоначалния разпит на заловен атентатор от стрелбата в залата "Крокус сити хол" в Красногорск в Подмосковието в петък. Новината съобщава Offnews.

На него се вижда как  мъж в камуфлажна униформа притиска задържан, който лежи по корем с коляно на земята, и пъха в устата му парче от отрязано ухо. Във втори запис, публикуван от същия канал по-късно се вижда как същият човек седи с превързана глава. Глас зад кадър на човек, който не се вижда, казва: "остана ви едно ухо".

Няма потвърждение кога е направен записът, дали заловеният е наистина атентатор или изтезаваният е съвсем друг човек. Ножчето, с което е отрязано ухото му, обаче вече се предлага на търг, а обявата се препубликува масово от руски телеграм канали.

 В същия Телеграм канал през ноември 2022 г. се появи видео с екзекуцията на бившия пленник Евгений Нужин, който се е сражавал в ЧВК "Вагнер", попаднал е в украински плен, а след това отново се е озовал в ръцете на вагнеровците.

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?