2374

Пуснаха ВИДЕО от палежа на Българския културен център в Битоля

Македонският портал "Трибуна" разпространи видео от подпалването на Българския културен клуб "Иван Михайлов" в Битоля, предаде БГНЕС.

Опожаряването на входната врата бе извършено от певеца Ламбе Алабаковски в ранните часове на 4-ти юни. От кадрите ясно се вижда как Алабаковски пристига с велосипед и след това изсипва запалителна течност пред входа на клуба.

От видеото става ясно, че самият той е леко пострадал при опожаряването. Няколко дни след извършването на престъплението той се предаде на полицията в града, където неговият брат работи на ръководна длъжност. Ламбе Алабаковски бе задържан само за няколко дни и след това бе пуснат на свобода. По време на антиевропейските протести в края на месец юни той бе сред "водещите звезди". По време на един от протестите той се качи на сцената и подпали договорите с България и Гърция.

За разлика от извършилият престъплението Алабаковски, ръководителите на Българския културен клуб "Иван Михайлов" си спечелиха нови главоболия, след като сами отстраниха щетите: В края на миналата седмица Комисията за предотвратяване и защита от дискриминация направи обиск на клуба. В писмото си от Комисията дори заплашиха ръководството на клуба, че ще извърши преглед на документацията и на помещенията и че ще прибере копия от документи.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Тоя Ламбе

Тоя Ламбе

09.08.2022 | 13:24

Скрийте го,не ни го натрисайте,защото ако беше тук…само на свещ и ламбада щяхме да го направим..

Отговори
6 0
ЦереУй Арестович

ЦереУй Арестович

09.08.2022 | 12:29

РСМ се перчат , че имат лобита в Европа ,САЩ и даже в ЦРУ.... Виртуална реалност ! В момента , отсега натам - Ще гледате само нелогични неща - ... Политическа чалга !!!!! Байдьн е неадекватен - Като Македонските политици

Отговори
7 0
Макета

Макета

09.08.2022 | 12:21

Д’ба макитата прости.Не стига,че са неграмотни,не стига,че ни крадят историята,не стига че са напълно измислена държава,сеят само конфликти,завистливи и с промити мозъци от лъжливото им правителство,дето ги психясва и лъже за народ и история години наред.Заблудени психо-зомбита.

Отговори
10 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.08.2022 | 12:20

А казват щото който ПЕЕ зло НЕ мисли ДА ама НЕ

Отговори
4 1
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

09.08.2022 | 12:19

ВЕТО ВЕТА за РСМ

Отговори
6 0
ЦереУй Арестович

ЦереУй Арестович

09.08.2022 | 12:19

Тия от РСМ нищо чудно да направят този Ден национален Празник !!!! Политическа и Историческа шизофрения !!!!! От как-то Байдьн стана Президент на САЩ - всичко отиде на пьрвобитна ниво !!!!!яСега се подбудиха стари ,угаснали жарави .... Ще видите как Израел сё дьрля с Палестина !!!! Сьздаването на велика уКрайна !!!! Просто Щатите и О К си спасяват задника Като потопяват света а духовна 7 G несвяст !!!!!

Отговори
4 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?