Следвайте ни

Пуснаха версия на играта "Монополи" за измамници

viber icon

Нова версия на известната от десетилетия игра "Монополи" поощрява играчите да мамят. Ако бъдат хванати обаче - следват белезници.

Целта на играта от създаването й през 1935 г. е човек да стане най-богат, като купува недвижими имоти и събира наемите от тях. Скорошно изследване обаче е установило, че половината от играчите се опитват да мамят, ето защо през 2018 г. компанията Hasbro реши, че е време да даде на участниците в играта, това, което толкова са желали, се казва в изявление на производителя на "Монополи". Така от есента на пазара ще има вече и версия за измамници.

Към играта са добавени 15 карти, покриващи най-често използваните видове неспортсменска игра като преместване на жетоните на повече стъпки, отколкото заровете позволяват, избягване на наем или кражба на пари от банката. Ако номерът мине, преди следващият да играе, измамникът е възнаграден с хотел или 200 долара от банката. Ако обаче бъде хванат навреме, си плаща прескъпо. Остава с белезници, докато не бъде освободен.

Според противниците на играта "Монополи", тя "е напълно неточна симулация на реалната икономика. Ако моделът "Монополи" беше точен, щеше да има само една компания в света, а не милиарди и милиарди".

Повече от 275 милиона копия на "Монополи", в различни версии, са разпространени в 114 страни.

Източник: БГНЕС

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?