46

Пуснаха под домашен арест Ламбе Алабаковски

Съдът в Битоля промени мярката за неотклонение и остави под домашен арест Ламбе Алабаковски.

Певецът чака обвинителен акт за запалване на българския културен дом "Иван Михайлов" в Битоля, съобщават македонските медии, предаде БТА. Алабаковски е напуснал ареста в Битолския затвор в следобедните часове и е бил отведен в дома си.

Алабаковски е обвинен в причиняване на обща опасност, след като в събота е излял туба с бензин и го е запалил пред входа на Културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля. Според полицията той е направил самопризнания и му беше наложена 8-дневна мярка за неотклонение задържане под стража, която днес е била променена, след внесена жалба на адвоката му.

Медиите припомнят, че вчера в Битоля се проведе протест с искане за освобождаване на Алабаковски, организиран от опозиционната партия „Левица”.

„Трябва добре да се анализира дали става дума за акт на един човек или за акт, подбуден от някакъв център, защото не мисля, че този ден е избран случайно”, коментира в интервю за Канал 5 външният министър на Северна Македония Буяр Османи, според когото този ден, в който българският министър на външните работи Теодора Генчовска пристигна в Северна Македония, за продължаване на разговорите между двете министерства за разрешаване на отворените въпроси, не е избран случайно.  
  
  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?