Следвайте ни

Пускат морски таксита в Истанбул до края на септември СНИМКИ

viber icon

Морски таксита се готвят да започнат работа в 16 милионния мегаполис Истанбул, разделен от Босфора. 


Предлагайки алтернативен бърз транспорт в сравнение с другите транспортни средства, това ще улесни междуконтиненталния трафик на жителите и гостите на града. 


Тестовете на новите морски таксита преминаха успешно. Корабчетата с капацитет от 10 пътника бяха проектирани и изградени в корабостроителницата в Халич (Златния рог) на 170 -годишнината от основаването на градсите морски линии (ГМЛ).


„Масовото производство на корабчетата ще продължи в дависимост от търсенето на тази нова услуга“, обяви кметът на Истанбул Екрем Имамоглу в Туитър б.


Предвижда се на този етап 50 морски таксита да обслужват гостите и жителите града, от края на този месец. Очаква се да има положителен принос за морския транспорт, услугата морско такси ще бъде достъпна чрез онлайн мобилно приложение.


Генералният мениджър на ГМЛ, Синем Дедеташ каза, че пет от морските таксита, които ще влязат в експлоатация, ще бъдат електрически.


Дедеташ заяви, че всички лодки ще носят марката „Халич“. 


„Жени капитани и персонал също ще служат в морските таксита. На борда на лодките ще има по двама членове на екипажа, един капитан и един помощник“, отбеляза тя и добави, че лодките имат дизайн, който ще улесни качването и слизането на пътниците.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?