Следвайте ни

Пускат конни полицаи да патрулират и пазят мачове в Истанбул

viber icon

Експериметално в Истанбул патрулира звено на конна полиция. В момента има 15 служители и осем коня, които са обучени в квартал Бюуюкчекмедже.

„Ние предприемаме действия, когато други полицейски звена не могат да влязат със своите превозни средства, като гори, спортни мачове, исторически и туристически места. Ние служим на предната линия на тези места ”, казаха полицейските служители.

Денят в Центъра за мобилни полицейски части в Бююкчекмедже започва със „свободно раздвижване“. Полицейските служители извеждат конете от конюшните и ги оставят да се разхождат или да тичат свободно в района. След това служители подстригват конете и обуват екипировката им и ги подготвят за "работа".

„Тогава започват ежедневните рутинни упражнения, които продължават около час и половина“, каза Фуркан Ерзедемир, полицай, който служи в звеното.

„Имаме специални сесии за звук и шум. Какво ще правят, когато има взрив, димна бомба или фойерверки? Ние ги обучаваме за това “, добави Ерзедемир.

Айтен Юксек, полицайка, която доброволно е влязла в отдела, веднага щом е завършила обучението си и е изразила любовта си към животните и желанието си да се присъедини към отдела, когато за първи път е чула за това.

 „Обожавам животните и когато чух за такова звено, исках да бъда част от него. Реакциите на хората към нас са невероятни. Те се гордеят с нас, особено с жените. Когато видят, че жените яздят коне, те ни поздравяват или дори ни ръкопляскат ”, каза Юксек.

На въпрос: „Как реагират децата?“ полицайката усмихнато отговори: „Знаете ли, те израстват в Истанбул и никога не са виждали кон на живо. И на него има жена! Те се шокират. Момичетата идват и казват: „Искам да бъда полицайка на кон като теб“. Това ме радва повече от всичко. "

Приоритетът на звеното е да осигури сигурност в горите и парковете на града, особено да предупреждава жителите и да предотвратява пожари.

„През последните един месец и половина патрулирахме по някои ключови точки в някои паркове. Ние налагаме глоби на жителите, които правят   барбекю, защото е забранено заради коронавируса“, отбеляза Ерьоздемир, описвайки задължението си.

На въпроса: „Как е животът на кон?“ той каза: „Понякога прекарваме повече време с тях, отколкото със семействата си. Имаме невидима връзка помежду си. "

„Ние сме едновременно обучители и ездачи на коне. Този факт ги отпуска физически и психологически “, добави той.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?