46

Пума нахлу в гимназия и се скри под чиновете СНИМКИ

Mалка пума влезе в празна класна стая в гимназия в Северна Калифорния и се скри под един от чиновете, предаде Ройтерс, като цитира местните власти.

Животното било хванато, докато се криело под учебната маса. Младата пума, тежаща само около 18 килограма, влязла в училището, когато персоналът го подготвял за началото на часовете. Нито тя, нито служители на гимназията са пострадали при инцидента, каза говорител на шерифската служба в окръг Сан Матео.

Необичайният гост пристигнал в училището в град Пескадеро малко преди 8:30 часа сутринта местно време. "Пумата доста небрежно се разходи из кампуса и влезе в класната стая, след което се сви под чина", разказва пред Ройтерс свидетел на случилото се. За да изолира животното вътре, един от охранителите на гимназията затворил вратата на помещението, обичайно използвано за уроци по английски език.

Въпреки че учениците все още не били пристигнали, ръководството на гимназията решило занятията да не се отменят, но децата да не бъдат допускани до стаята с пумата. На място били извикани зооспециалисти и ветеринар, за да прегледа животното, за което се смята, че е на възраст между шест месеца и една година. Полът му обаче не бил установен. 

Младата пума била пусната в природата. В окръг Сан Матео тези животни не са необичайна гледка. Често са забелязвани мъжки екземпляри, обикалящи в населени части. В района има център, в който се приютяват диви животни.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?