Следвайте ни

Пътници заснеха огнения ад в Москва, погубил десетки ВИДЕО

Пътници са заснели началото на пожара на кацналия аварийно самолет в Москва, който стана причина за смъртта на 41 души, сред които и деца. Пътническият самолет "Сухой Суперджет 100", пътуващ от Москва за Мурманск, кацна на летище "Шереметиево" снощи след само 30 минути във въздуха.

Видео, заснето в момента на кацането на самолета, беше публикувано в YouTube. На кадрите се вижда, че огънят е обхванал крилото на самолета. Чува се, че започва паника сред пътниците, но има и призиви за запазване на спокойствие и насочване на пътниците към аварийните изходи.

Според следователи причина за трагедията е, че резервоарът се е запалил при приземяването. От 78 души на борда, включително членове на екипажа, са оцелели 37 души, съобщи Руският следствен комитет в изявление. Ранените са настанени в болници. От Следствието не обявиха какви са според тях причините за случилото се и посочиха, че ще дадат повече информация след края на разследването, пише факти.бг.

Според местни медии пилотът на самолета е изпратил най-малко един сигнал за помощ след излитане. Според други информации самолетът е бил ударен от мълния, предаде OffNews. Службата за радарно проследяване показа, че самолетът е направил два кръга над Москва преди да кацне аварийно след само 30 минути във въздуха. Президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев изказаха своите съболезнования и наредиха пълно разследване на злополуката.

В Мурманск беше обявен тридневен траур. Останкинската телевизионна кула в Москва угасна в памет на загиналите. Руските информационни агенции съобщиха, че кацналият аварийно самолет е произведен през 2017 г. и е бил обслужен през април т.г. "Сухой Суперджет 100" е първият нов пътнически самолет, разработен след разпадането на Съветския съюз. Той се използва за кратки разстояния и бе одобрен за полети през 2011 г.

Държавната авиокомпания "Аерофлот" обяви покупката на 100 самолета от този тип в края на 2018 г. Самолет "Сухой Суперджет" се разби в Индонезия през 2012 г., при което загинаха всичките 45 души на борда. Като причина за инцидента тогава бе посочена човешка грешка. Руски официални представители заявиха, че засега е рано да се говори за спиране от полети на този вид самолети.

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?