Следвайте ни

Първи подробности за показното убийство на българин в Полша

Личен мотив или разчистване на сметки, това са основните версии, по които работи полицията в полския град Костшин. Както стана ясно, 14 май преди полунощ там е убит 32-годишен българин, ранена е и приятелката му, която е на 26 години.

Мъжът е бил намушкан няколко пъти с нож в слабините, жената - в корема. Свидетели разказват, че всичко е било като на кино. Те видели как българите слезли от колата си и тръгнали по една от улиците, където живеели. В този момент край тях спрели два автомобила, от които изскочили около 6 души и се нахвърлили върху мъжа и жената. Той загинал на място, тя била тежко ранена, в момента е стабилизирана, съобщава Wprost.

Цялото убийство е записано от една от охранителните камери. Показното нападение е станало само на метри от полицейското управление в Костшин. Окръжната прокуратура в полския град Слубице е започнала разследване за убийство и опит за убийство, съобщава Роман Витковски, районен прокурор.

Според Polsat следите на убийците стигат до Германия. Разследващите са категорични, че убийците и жертвата са се познавали. Медиите обаче не съобщават подробности нито за имената на жертвите, нито с какво са се занимавали в Полша.

източник: блиц

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?