49
Следвайте ни

Протести срещу COVID паспортите във Франция, десетки хиляди са на улицата

viber icon

Десетки хиляди души за поредна 11-а събота протестираха днес в цяла Франция срещу здравния пропуск, въведен от правителството за овладяване на пандемията от COVID-19, предаде Франс прес.


В Париж, където беше предвидено хората да се съберат на четири шествия, демонстрантите излязоха още следобед на улиците.

Общо между 60 000 и 80 000 души трябваше да се мобилизират в 185 шествия в цяла Франция, което бележи определено отслабване на протестите в сравнение с началото на протестното движение, започнало в средата на юли.


Демонстрантите бяха 80 000 преди една седмица, 121 000 по-предната седмица и 237 000 на 7 август.


Задължителната ваксинация срещу COVID-19 бе въведена във Франция в средата на септември за 2,7 милиона души, заети главно в здравния сектор: медицински персонал, служители в старчески домове, лекари на свободна практика, домашни помощници, служители на екипи на бърза помощ, но и за пожарникари.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аааа

Аааа

26.09.2021 | 14:10

Защо лъжете . Всички искаме ваксини . Няма такива протести . Тези на улицата са Т Ъ П И АНТИВАКСЪРИ СКОРО ЩЕ ВИДЯТ КАК Е С ТРЪБИ В ГЪРЛОТО ДА ХОДЯТ ДА ВИДЯТ КАК Е В КОВИД ОТДЕЛЕНИЯТА ЗАРАДИ ТАКИВА ВСИЧКИ ЩЕ СТРАДАМЕ ПРАЩАЙ ПОЛИЦИЯ , ВОДНИ ОРЪДИЯ И МАЧКАЙ МАЧКАЙ НЕВЕРНИЦИТЕ .

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?