Следвайте ни

Протест в Словакия заради мерките срещу COVID-19

viber icon
Полицията в Словакия използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръсне група протестиращи, недоволни от въведените ограниченията заради коронавируса. По-голямата част от участниците в акцията са били футболни фенове, дошли в столицата от цялата страна, предаде БНР. Протестът е бил координиран от организаторите чрез социалните мрежи.
 
Много от тях не са носели защитни маски, а това е задължително. Те са скандирали обиди към министър-председателя и правителството на Словакия. Камъни, празни бутилки и димни бомби са полетяли към войниците на специалните части, разположени пред двореца.
 
Демонстрацията се проведе в условията на извънредно положение, което беше въведено в Словакия поради засилилото се разпространение на COVID-19. В страната е въведена забрана за събиране на повече от шест души.
 
Нарушителите се глобяват с над 1600 евро, а ако сред тях има хора, които са дали положителен тест за коронавирус, могат да бъдат преследвани за умишлено разпространение на опасна инфекция. За това се предвижда затвор от 4 до 10 години.
 
Присъди от 12 до 25 години се предвиждат за нападение на полицай.
 
Междувременно феновете на чешките футболни и хокейни клубове също планират да проведат протест, подобен на този в Братислава, в неделя на централния площад в Прага - Стария град. Стотици полицаи от различни региони на Чешката република са привикани в столицата, за да поддържат реда. Това съобщи в Tуитър шефът на чешката полиция Ян Швайдар, цитиран от ТАСС.
 
В предстоящата протестна акция участие ще могат да вземат разделени групи от по 20 души. Между тези групи трябва да се поддържа социална дистанция от поне два метра. Участниците в акцията трябва да носят и предпазни маски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ад и рай

Ад и рай

18.10.2020 | 13:02

Помня едно време на едни люде защото немаха акъл в главата и много мързел бе решено да им бъдат слагани като на заразно болни едни жълти звездички и контакта с тях не се препоръчваше И са почна една такава като сега Ти им казваш да си носят звездичките а они ЙОК нема и ореваха орталъка че туй било геноцид спрямо тях А пък управата мислеше мислеше за общественото здраве да не пламне заразата който те носят вътре в себе си И ко стана ли Ами те победиха И до ден днешен цели правителства и народи им плащат щът не щъти они щтракат с пръсти и се хилят на целия свят И разнасят заразата Извода къф е Сега тия който протестират срещу носенето на маски след време ша са герой и ша взимат партизански пенций шъ щтракат с пръсти и ша нъ управляват Затуй нимойте ги пръска с водни уръдия щото като вземат власта като ония със жълтите звездички не се знае с ко ша ва пръскат Я с киселина я с цианкалий я направо в казана за изваряване при 10000 градуса по целзий Добро утро и лека нощ и бъдете умни Защото всичко на този свят е като деня и нощта Като единия вземе власта на другиях му се разгонва фамилията Светлина и мрак във вечна война Но редпочитаме светлината и я отъждествяваме със свободата И нека бъде Светлина

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?