71

Производителят на бойни дронове Байрактар инвестира €33 млн. в нова фабрика

Халук Байрактар обяви по колко бойни дрона произвежда на месец

Генералният мениджър на Байкар Халук Байрактар ​​отговори на въпросите на украинската фондация Back And Alive. Байрактар направи изявления относно производствения капацитет на фабриката за Байрактар TБ2.

 

От компанията заявявиха, че първоначално е правен само по един БЛА на месец. Шефът Халюк Байрактар обяви, че този брой сега се е увеличил до 20 в съоръженията на Байкар.

 

Той заяви, че искат да произвеждат повече дронове през следващата година. „За тази цел сега правим необходимите инвестиции в това отношение.“ заяви Байрактар.

 

Халюк Байрактар, подчерта, че досега са подписани договори за износ на произвежданите модели Байрактар TБ2 в 22 страни и Акънджъ в 4 държави. Той обясни, че производствената линия на Байкар е претоварена от 3 години.

 

Съгласно решение на Президентството в Анкара, Байкар ще създаде ново производствено съоръжение за производство на безпилотни летателни апарати и интелигентни системи с инвестиция от 600 милиона турски лири, което е близо €33 млн. Според получената информация строителството на това съоръжение в момента е започнало.

Анадолска агенция

В рамките на инвестицията от 600 милиона лири, която ще бъде направена в квартал Есенюрт в Истанбул, ще бъдат осигурени 1122 допълнителни работни места. 

 

В новата фабрика, ежегодно ще си произвеждат по 46 Байрактар TБ2, 24 БЛА Акънджъ, 36 бойни БЛА и друга бойна техника. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?