46

Проговори фотографът, заснел последната снимка на кралица Елизабет

Фотографът, който заснема последната снимка на кралица Елизабет II в Балморал, Шотландия, споделя, че Нейно Величество е "изглеждала много щастлива" и си припомня този момент като "неподправен", съобщава Daily Mail.

Джейн Барлоу, фотограф на Press Association, е изпратена да заснеме кралицата, докато тя приема Лиз Тръс на аудиенция в Балморал като новоизбран лидер на Консервативната партия и министър-председател.

Сега снимката е станала още по-затрогваща. На нея кралицата е заснета за последен път преди смъртта си. В интервю Барлоу споделя за момента, в който е заснела кадъра. Тя разказва за няколкото мига, в които е била насаме с Нейно величество.

"Бях изпратена в Балморал, за да отразявам кралската рота. Бях там, за да снимам как кралицата приема новия министър-председател и точно преди Лиз Тръс да влезе в залата, прекарах няколко минути с Нейно Величество. Тогава ѝ направих тази снимка", споделя Барлоу, цитиран от "Дарик".

"Когато влязох в стаята, заедно с прессекретаря на кралицата, Нейно Величество беше изключително усмихната. Трябваше да изчакаме обявяването на Лиз Тръс и през това време тя говореше за времето. Тя коментира колко тъмно е навън, защото времето се е влошило, изглеждаше в много добро настроение. Очевидно беше много слаба, но въпреки това беше изключително лъчезарна. Изглеждаше много щастлива", разказва фотографката.

"След това Лиз Тръс беше официално анонсирана и влезе в помещението, отиде до Нейно Величество да се здрависат, а моята задача очевидно беше да заснема този момент. Кралицата удостои Лиз Тръс с още една от усмивките си, а аз излязох от стаята. Това бяха няколкото ми кратки минути с Нейно Величество във вторник", споделя още Барлоу.

"Когато правих снимката, тя не позираше, просто погледна нагоре и се усмихна. А сега това е още по-затрогващо, защото това е една от последните ѝ снимки", допълва тя.

Барлоу публикува снимката на личния си Instagram профил преди два дни с описание: "Кралицата чака в гостната преди да приеме Лиз Тръс на аудиенция в Балморал, Шотландия, където покани новоизбрания лидер на Консервативната партия да стане министър-председател и да състави ново правителство."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пловдив

Пловдив

10.09.2022 | 20:52

Разбрахте ли кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
1 1
Офффффф

Офффффф

10.09.2022 | 19:52

Стига с тази кралица . !!! Вече стана досадно.

Отговори
5 1
МАРИЯ

МАРИЯ

10.09.2022 | 19:45

СТИГА С ТАЯ КРАЛИЦА БЕ СМОТАНЯЦИ!!!!!!!!! КАКВО ДОБРО Е ВИДЯЛА БЪЛГАРИЯ ОТ ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!! САМО БОМБАНДИРОВКИТЕ СИ СПОМНЕТЕ!

Отговори
5 1
да побъркахте

да побъркахте

11.09.2022 | 01:58

хората с тази вмирисана кралица на изпражненията

Отговори
1 1
Пловдив

Пловдив

10.09.2022 | 18:17

Кралицата умря да живее британска марица. Скоро и кучетата ще проговорят.

Отговори
4 8

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?