Следвайте ни

Прогноза: Навални ще гние дълго в затвора

viber icon

Прогноза или опит за политика? Кремъл е решен да държи опозиционера Алексей Навални в затвора за няколко години или повече и така ще наруши практиката за предишните му присъди, които не са били повече от няколко седмици. Това заявяват близки до руското ръководство анонимни източници на агенция Блумбърг.

Навални може да получи до 3,5 г. затвор на изслушване, което е насрочено за 2 февруари, по друго дело е заплашен от още 10 години зад решетките.

Твърдата позиция идвала от мнението на Кремъл, че опозиционерът работи „от името на западни правителства“ и от опасения, свързани с масови протести.

Властите се надяват, че „строго индивидуалното“ движение в подкрепа на Навални ще изгуби сила, ако се окаже в затвора.

Негови съратници междувременно се надяват, че делото срещу опозиционера ще стане катализатор на общественото недоволство на фона на намаляващи доходи и ограничения заради коронавируса.

Само преди дни Навални се завърна в Москва от Берлин, където се възстановяваше след отравяне в родината си, според германските власти с вещество от типа „Новичок“. Москва отрича да има нещо общо със случилото се с опозиционера и критик на Путин.

Коментари (2)

пътуващият цирк

пътуващият цирк

22.01.2021 | 11:19

наречен Нахални приключи.Западналите служби пак уцелиха на куц кон-едно корумпирано пианде Нахални

Отговори
0 4
Тюрмата

Тюрмата

22.01.2021 | 11:02

Тюрма на народите

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай